Friday 30 May 2008

ebay US naar België: USPS, abx, douane, taxipost

Net een nieuw speeltje gekocht op ebay, in de VS, via paypal. Het is groot, en nonkeltje komt de eerste weken niet naar België. Laten opsturen dus maar, via USPS, de enige verzenddienst die de verkoper aanbiedt. Na enig opzoekwerk op het web blijkt dit systeem serieus vierkant te draaien. Daarom een korte omschrijving van hoe een en ander werkt en wat je kan doen om je pakje sneller te krijgen.

Het verloop:
 • Je hebt je object gewonnen. Vraag de verkoper de USPS-trackingnummers door te geven zodra hij kan.
 • Je krijgt de USPS-trackingnummers van de verkoper.
 • Stuur onmiddellijk een pdf-afdruk van de paypal-betaling voor je pakket door naar vorst.airsea@be.dsv.com. Fax ook een dubbel naar 02 5566620 (dus niet 02 5566618 zoals vermeld op de website). DSV Belgium - Customs division staat in voor het aanbieden aan de douane en laat zich daar 25€ voor betalen. DSV is telefonisch (02 5566601 tot 02 5566620) een hel om te bereiken. Tips:
  • Gebruik een duidelijke titel ("customs clearing information for CJ303807487US" bijvoorbeeld).
  • Vermeld de USPS-pakketnummers.
  • Vermeld nog eens apart in het bericht zelf de totaalkost van je zending: waarde object(en), verzendkosten, verzekeringspremie verzekerde verzending.
  • Vergeet zeker niet uitdrukkelijk je gsm-nummer te vermelden.
  • Als het om iets voor je werk gaat, dan wil je misschien je BTW-nummer vermelden.
  • Vraag uitdrukkelijk om een ontvangstbevestiging.
 • Je kan je pakket volgen op http://www.stamps.com/shipstatus/submit/?confirmation= . Na enkele dagen (2 à 3 meestal) komt je pakket aan bij de douane in Brussel. De USPS-tracker vermeldt dan iets als "into foreign customs". Fysiek gaan alle goederen dia via USPS komen dan naar DSV op het Klein Eiland in Anderlecht.
 • Bel DSV Belgium - Customs division op 02 5566612. (Nogmaals, een hel om binnen te raken. Soms heb je meer geluk op 02 5566602,03, 11,12, 13, 17,....) Vraag of ze alle nodige informatie voor het passeren van de douane hebben gekregen. Zij maken voor jou een aangifte op.
 • De douane komt langs bij DSV Belgium - Customs division en geeft je pakket vrij. Het komt nu in handen van Taxipost. Je pakje volgen binnen België kan op http://etracker.emstaxipost.be , met de USPS-trackingnummers. Enkele tips:
  • Kruisjes zetten in de verplicht in te vullen vakjes van het etracker-inlogscherm is voldoende. Bij email best wel iets dat voor een emailadres kan doorgaan invullen.
  • Taxipost is telefonisch te bereiken via 022 012345 en dan keuzemenu's 223.
  • De Taxipost-koerier zal je cash moeten betalen voor al wat met douane te maken heeft: 21% BTW, een vast recht voor aanbieden aan de douane (meestal 10€, naar het schijnt onlangs opgetrokken tot 25€), en soms ook invoerrechten. Op elektronica bijvoorbeeld betaal je geen invoerrrechten, maar voor gitaarsnaren 2.7%. Het percentage invoerrechten op je zending vind je in TARIC, een dienst van de EU.
Heb je alles zeer goed opgevolgd en bijgehouden, maar komt er maar geen schot in de zaak? Dan kan je een klacht overwegen bij de ombudsdienst voor de postsector: http://www.omps.be .

In theorie kan je de lange wachttijden bij de inklaring vermijden en ook de douane-aanbiedingskosten (10€ of 25€, al naargelang de bron) door zelf in te klaren. In praktijk is dat volgens dhr. Willems, eerstaanwezend inspecteur bevoegd voor de koerierdiensten, heel erg lastig. Hij noemt twee belangrijke obstakels. De post moet eerst en vooral je pakje weten te lokaliseren. Daarnaast mag jij niet vrij rondlopen met je pakje om het naar de douane te brengen. Geen realistische piste dus. Als tijdsdruk belangrijker is dan prijs raadt dhr. Willems het gebruik aan van een koerier die wel vlot werkt, zoals dhl, fedex of ups.

UPDATE 2012/01/06: Na drie jaar gesukkel onder leiding van het Deense bedrijf DSV Air & Sea NV komt de douane-inklaring vanaf februari 2012 rechtstreeks bij BPost terecht. Zie http://postandparcel.info/42158/news/bpost-to-take-customs-clearance-services-in-house/ . Hoop op beterschap?

325 comments:

1 – 200 of 325   Newer›   Newest»
Anonymous said...

prachtig!
ik heb jouw aanwijzingen gevold... nu hopen dat het ook snel gaat!!

Anonymous said...

Bedankt voor de tip. Eenmaal ABX een zetje kreeg ging de bal aan het rollen!

Anonymous said...

Bedankt voor de tips
Bestelde centerspeaker in US en tot aankomst in België geen probleem met USPS( firma werkte met niets anders) via uw verwijzing kwam ik te weten dat het pak vast zat bij de douane bij gebrek aan factuur, nochtans op de verzendnota stond het bedrag van het item + de verzendkosten ABX die voor de verwerking instaat laat ook maar begaan .De weg gevolgd die je beschrijft en ja er kwam schot in de zaak levering na ongeveer 1 week .
In het vervolg zal ik werken met ABX en Taxipost zoveel mogelijk trachten te voorkomen.
Dat ABX er nog 25€ voor moet hebben voor het werk die je eigenlijk zelf moet oplossen.

Bedankt voor de tips

Anonymous said...

inderaad een hopeloze opdracht.
Ik heb een bestelling gedaan in de VS en firma heeft 2 paketten opgestuurd.
Het ene pakket vlot ontvangen en 3 weken later nog altijd geen bericht van het 2° pakket.
Ondertussen ook copy van factuur enz. doorgefaxt.
Heb al verschillende keren proberen contact op te nemen met ABX op alle mogelijke nummers telkens het zelfde liedje " al onze medewerkers zijn in gesprek " ik zou al beginnendenken dat ze gewoon met elkaar in gesprek zijn.
Is er iemand die weet of ik klacht kan indienen en waar ik dit kan , want mijn geduld begint nu wel echt op te geraken

Anonymous said...

Hartelijk bedankt voor de tips, Mark! Mijn zending zat al 2 en een half weken bij ABX en na het doormailen van mijn paypal factuur was de volgende dag plots de zending gecleared door de douane en onderweg met taxipost. Kan toeval geweest zijn maar toch... Waarom het nodig is ABX te "pingen" is eigenlijk onbegrijpelijk want identieke informatie als ik hen doormailde zat ook op het pakket geplakt...

Op het shipping forum van ebay.be staan ook nog meer hints en ervaringen van andere mensen met ABX. Blijkbaar moet je soms gewoon wat geluk hebben...

Anonymous said...

Hallo, wat als je geen tracking nummer hebt??? De verkoper heeft enkel een reference number, meer niet???

Pedro

Mark Van den Borre said...

Is het misschien een heel klein pakje dat als gewone brievenpost verstuurd wordt?

In het andere geval... Als de verkoper je geen USPS-trackingnummer wil geven, dan zou ik me toch ernstige vragen stellen bij zijn betrouwbaarheid.

Anonymous said...

Sinds ABX niet meer in staatshanden is, gaat het NOG slechter met de dienstverlening. Onbegrijpelijk wat die mensen daar aan het doen zijn ! Werken in ieder geval niet. Met elkaar telefoneren klaarblijkelijk, want alle lijnen zijn altijd bezet. Een pak uit de USA MET ALLE documenten EN prijs EN beschrijving zit op het pak. 'Krijg een mail om te vragen wat er in het pak zit.....?? Lezen behoort blijkbaar NIET tot de basisvereisten om een job te krijgen bij ABX

Anonymous said...

hallo,

hier het zelfde geval meegemaakt !! via EMS (was het enige wat verkoper aanbood) pakje laten overkomen van china, geen probleem met verkoper of EMS want pakje was op 5 dagen hier in belgie, maar dan?? pakje overgeleverd "Handed over to Customs" eeeeeuuuuuh 9 dagen !!! en steeds bij tracken via taxipost STATUS : in transit !!! gebeld met taxipost met de vraag of er problemen zijn met dit pakje? antwoord " nee hoor, is NORMAAL,kan gebeuren !!!normaal?? en ja hoor na wat speurwerk en even wat forums te lezen blijkt dat probleem meer voor te komen,nu kan ik dit volkomen begrijpen als uw pakje niet voldoet aan de normen enz. maar met een zending die 100% in orde is????
ik zal in de toekomst de taktiek eens proberen die mark voorschrijft misschien heb ik dan meer geluk. oja na 10 dagen (bij de douane ) gaven ze mijn pakje vrij, en geloof het of niet maar de dag erna stond taxipost hier al om af te leveren. ik wil er de mensen maar attent op maken dat je niet te snel hoeft in paniek te slagen,blijkbaar schort er ergens iets aan het systeem 1x uw pakje wordt overgeleverd aan de douane!!!

bedankt voor de tips hierboven beschreven.

Anonymous said...

bedankt mark voor deze zeer klare uitleg..het heeft me echt geholpen.

ik zit/zat met het zelfde probleem als deandere mensen..dankzij u heb ik men pakket toch al kunnen traceren..

er loopt daar wel degelijk iets mis, douane wist van niks, taxipost wist van niks, abx was het vergeten..

schandalig gewoon. nooit meer.

Anonymous said...

waarom moet ik altijd 10 euro betalen als ik daar schoenen koop?
ik heb zelfs al eens stuk gemaakte terug gekregen!

Anonymous said...

Heb op 23/01/2009 en aankoop op ebay USA gedaan van vrij groot elektronica,geleverd op 29/01/2009 zonder een probleem met de douane
of andere instantie .
De verkoper was zo vriendelijk om de waarde op papier te reduceren tot juist onder de 50 $ en te versturen als Gift .
Alleen de 10 euro die wordt aangerekend voor administratie kosten daar ontsnapt men niet aan .
Dus het moet niet altijd met kommer en kwel zijn .
( ik weet uit ondervinding dat het ook anders kan,en fout kan lopen daar in Brussel )

Bedankt voor je tips !

Anonymous said...

Hoi,

Waar jullie het hier over hebben doe ik iedere dag. Ik heb een verzendservice voor nederlanders en Belgen (en de rest van de wereld) en kan je vertellen dat het in Belgie nog zo slecht niet is. Probeer Griekenland bijvoorbeeld maar eens.
Mijn ervaring is dat de meeste problemen met verzenden veroorzaakt worden als verstuurd wordt met USPS. Het is de goedkoopste manier van versturen maar ook verreweg de langste en meest onzekere.
Als het om iets kleins en goedkoops gaat en tijd is geen probleem dan zou ik zeggen USPS ok.
Als je echter duurdere dingen koopt, dan zou ik toch wel graag weten dat ik ook krijg wat ik besteld heb, zeker als het van ebay komt. Mocht het niet kloppen dan zit ik er tenminste nog tussen als een buffer die je kan helpen.
Goederen kunnen door mij gecontroleerd worden als je dat wilt
Produkten van websites zoals ralph lauren etc zijn zelden een probleem omdat deze nieuw zijn en van een bedrijf komen.
Ook heb je vaak het probleem dat veel verkopers niet de halve wereld over willen sturen.

Ik verstuur alles met DHL en dat is bijna altijd in twee werkdagen bij jouw afgeleverd.
een reden hiervoor is dat DHL zijn eigen inklaringsstation heeft en ervoor zorgt dat je pakket snel door de douane is. Ook is het veel beter traceerbaar en weet je precies waar je aantoe bent en is het makkelijk om ze te bellen.
Je betaalt een beetje meer(alhoewel je tot 55% korting op de DHL tarieven kan krijgen) maar je hebt veel meer zekerheid dat het allemaal goedgaat en je hebt het lekker snel.
Alle info kan je vinden op www.weship-it.com of je stuurt me een mailtje op mark@weship-it.com

Een laatste advies over belastingen.
Ik zeg altijd ga er vanuit dat je belastingen, invoerrechten etc moet betalen. Deze zijn ook op artikelen die je in Belgie in de winkel koopt betaald.
Reken van te voren uit wat het gaat kosten. Formaat en gewicht zijn van belang. Een kilo lood kost minder om te versturen dan een kilo veren. Dit vanwege de omvang(niet het gewicht)
Mijn website heeft een link waar je dit allemaal precies kan uitrekenen.
Als je dat allemaal gedaan hebt heb je eigenlijk geen verrassingen meer.
Je zult ontdekken dat sommige dingen wel en sommige dingen niet de moeite van het bestellen uit amerika waard zijn.

Beste tip die ik je kan geven?
Koop verschillende tegelijk ipv apart. Ik voeg ze voor je samen en stuur het als een pakket. Naarmate het gewicht toeneemt worden de kosten per kilo namelijk aanzienlijk kleiner.
Een groot pakket is veel voordeliger dan 3 kleintjes.
Vaak nog minder dan met USPS maar dan met alle voordelen.

Ik hoop dat de info helpt

Mark

Anonymous said...

hallo,ik kocht iets in verening koninkrijk ,samen 155 euro ,wat zijn de kosten allemaal daar nog van en moet ik iets doen om dat thuis te krijgen ,ik betaalde met paypal dank u

Anonymous said...

Beste,

Bedankt voor de tips. Sinds 23 januari is mijn pakket onderweg met USPS van miami en op 28 januari was bij de douane in Brussel. Vandaag zijn we 5 februari en nog altijd geen verandering als ik het trackingnummer ingeef. Heb ze nu een mail gestuurd met mijn betalingsbewijs alsook een fax. Hopelijk komt er nu schot in de zaak.

bedankt,

Anonymous said...

Alles zal wel terecht komen maar hier nog een mooi voorbeeld van afzetterij. Ik koop via E-bay een fietsframe van 350euro, ik betaal 80euro verzendingskosten voor USPS. Mijn pakje komt in Brussel aan. Moet dan naar ABX bewijs van betaling enzo sturen wat ik dus ook doe. Een week later heb ik alles ontvangen en moet ik 149euro taks betalen. Geloven wie geloven kan... :(

Anonymous said...

Dat je 149 euro moest betalen bij invoer kan kloppen voor een fietsframe.
Je betaald nl invoerrechten (4.9%) btw (21%) op deze zending. Daarnaast vraagt taxipost ook nog een kost om alles douanetechnisch in orde te maken.
Ik ben zelf aan het wachten op een frame uit china, heb mijn tracing nummer kunnen volgen tot het de depot in Shanghai verlaten heeft. Nu al enkele dagen in het ongewisse, is verstuurd met EMS China. Wie weet raad

Anonymous said...

opgelet, als je goederen toekomen via taxipost, contacteer dan DSV (het vroegere ABX) zij doen de douane afhandeling. En belangrijk op de snelheid vs medewerking van taxipost om snel je goederen te krijgen moet je niet hopen. Het is daar gewoon een bende amateurs. Die gewoon hun uurtjes kloppen en dan houd het op. Als je op zo'n manier in de prive werkt lig je zeer snel buiten daar is dat geen probleem

Anonymous said...

Ik heb ook momenteel een frame vanuit China via EMS bij de douane liggen.
Ik blijf gewoon dus wachten tot ze contact opnemen met mij?
Laat maar weten hoe het jullie frame vergaat.

Anonymous said...

Ik vrees dat als je gaat wachten tot ze contact nemen, je lang kan wachten.
En ze steken het steeds op de douane terwijl dit niet is. Taxipost EMS stuurt alles naar ABX (nu DSV) voor de douaneformaliteiten te doen. En als je dan iets vraagt is het steevast de douane die het tegenhoud. In iedergeval bezorg ze een bewijs van betaling (pay pal of iets dergelijks) en dan maar hopen dat ze goesting hebben om te werken. Mijn zending staat nu al vast van vorige week maandag dus inmiddels meer dan 10 dagen. Aangezien ik zelf in de douanesector actief ben weet ik dus dat wat taxipost verkondigd gewoon onzin is

Anonymous said...

Hallo, tof om te weten :-s
Mijn frame werd een tweede maal aangeboden aan de douane deze morgen.

Anonymous said...

Neem ik dan best contact op met DSV:
Head Offices Belgium
DSV Road N.V. /
DSV Air & Sea N.V.
Schoonmansveld 40
BE-2870 Puurs

Tel.: +32 3 897 25 00

Of met Taxipost?
DE POST
Taxipost
Customer Service
Muntcentrum
1000 Brussel
info@taxipost.be
022.012345.

Anonymous said...

het best met DSV (ABX) in Brussel, zal indien nodig morgen hun gegevens posten hier. Wie vertelde je dat je zending voor een tweede maal bij de douane is aangeboden

Anonymous said...

De tracking via EMS vertelde me dat er 2 maal "Handed over to customs" stond.


Ik heb gebeld naar Taxipost en die zei daar dat ik bij hun moest zijn. Kon ook code opzoeken daar. Ze zei dat ik een mail naar hun moest sturen met een factuur of zo. Ik heb dan maar paypal betaling screenshot van genomen en doorgestuurd. Heb direct daarna de melding gekregen dat ze dat doorgestuurd hadden naar de douane.


Nu heb ik contact opgenomen met de leverancier want de dame van Taxipost zei dat de douane geen papieren had. En dat de douane dan de info gaat ophalen bij de afzender ipv de ontvanger. Hij zei dat hij wel degelijk papieren had toegevoegd maar aan een mindere waarde. Dûh... Ik hoop dat dit geen implicaties of boetes voor mij gaat inhouden :-(


Enfin, nu is het afwachten zeker, ik zie nog niks veranderen aan de status.

Anonymous said...

OK, klote... Gisterenavond is mijn frame released from customs. En op de tracking stond delivery op 12:39. Guess what... er was geen delivery. Dat komt dus van de andere kant van de wereld en dat verliezen ze hier...


Heb dus een klachtdossier laten aanmaken :-(

Anonymous said...

Ben ook wachtend op een pakje. Ligt al sinds 9 februari 'into foreign customs'. Heb op 13 febr. een mail gekregen van dsv waarop men mij vraagt wat er inzit en/of dit een commerciële aankoop is. Heb gelijk teruggemaild. Dan werd het stil. Heb dit forum gevonden na wat speurwerk en een paypal bewijs als pdf 2x doorgestuurd en gefaxt. 17 febr mail teruggekregen dat ze mijn pakje de 18 doorgeven aan de post en dat het vanaf 19 febr geleverd zal worden. Zijn al 2dagen voorbij, zo lang duurt dat toch niet? Of wel? Als ik via Taxipost mijn Tracking nummer invoer staat daar volgens hen mijn zendig nog geblokkeerd? Terwijl ze mijn pakje de 17 al zouden vrijgeven. Dit is toch raar?
Eerste keer dat ik dit tegenkom...

Anonymous said...

Ze hebben mijn pakje bij de post teruggevonden en heb het ontvangen. Alleen maar 10 euro behandelingskost aangerekend door de Post voor het aan de douane te geven.

Anonymous said...

Nou mijn verwachtend pakje vandaag gekregen kwamen nog 62 euro aan kosten bij amai mijn botten... En dat om daar 10 dagen te liggen...

Unknown said...

Ik heb voetbalschoenen vanuit San Francisco, kosten mij met verzending ongeveer 120 euro, schoenen zelf 100 euro, wat gaan mijn kosten zijn eigenlijk?

Anonymous said...

Ik gok op 16.9 euro invoerrechten en 28.75 euro BTW + eventuele behandelingskosten door verzendbedrijf.

Anonymous said...

Bij mij was het 21% BTW erop een goeie 36 euro en dan nog 25 euro voor de douane...

Anonymous said...

Hey, mijn pakje ligt sinds 16feb09 bij de "douane" heb nog maar net je comment gelezen...had anders exact je stappen gevolgd.
Inderdaat ABX onbereikbaar... heb al gemaild maar nog geen antwoord:(
Heb 23feb mijn betalingsbewijs gefaxt...Ik hoop mijn pakje maandag te krijgen, ik kocht een handtas via china... prijs 189euro. ben ns benieuwd of ik extra taxen zal moeten betalen.
Toch bedankt voor je tips

mark said...

Als je 350 euro betaald hebt en 80 euro verzendkosten en je hebt 21% BTW + 4.9 invoerrechten dan kom ik op 111.37 euro, niet 149 euro.
Er blijft dus nog ergens 37.63 euro achter ergens
Met DHL heb je het in twee dagen en betaal je bijna net zoveel

Anonymous said...

laat U niet misleiden, als er ems tracker staat "DOUANE" wil dat zeggen dat uw goederen bij DSV Belgium zitten, zij doen de inklaringen voor Taxipost en dit heeft dus niets met de echte douane te maken.

Anonymous said...

Beste,

Ook mijn pakket zit sinds vrijdag vast bij de douane, en ik zou hier ook graag wat extra schot in de zaak willen brengen. Enige verschil is dat ik niet heb betaald via paypal maar met Western Union. Is een betalingsbewijs van western union ook in orde ?

Anonymous said...

Hi ,
Bij DHL kan men er anders ook wat van , simpele zending uit UK ,TWEE WEKEN onderweg .( en hier is géén sprake van douane ! )
Het pakket was geblokkeerd Bij DHL Grimbergen ,adres van de geadresseerde klopt niet ( volgens tracking )
Hoe zo ,Ik woon al 40 jaar op dit adres , de verkoper heeft een copy van de adres label door gemailt ,
daar stond alles op wat er op moet staan niets mis mee !
Heb dan maar naar DHL getelefoneerd , men kan geen info geven "Protectie van de privacy"
De verkoper moet contact opnemen met DHL UK .

Lang verhaal verkort , na TWEE WEKEN komt pakket hier aan ( met duidelijk leesbare adres )
zonder verklaring van de zijde van DHL WAAROM DIT ALLES .

Dus conclusie , zekerheid heb je nergens !
Men is overgeleverd aan de soms ongeïnteresseerde medewerkers van deze bedrijven ,
waarmee ik niet wil zeggen dat ze allemaal zo zijn ,
Maar je denk soms wel waarom bij mij !
Maar als je het hier zo leest krijgen we er allemaal vroeg of laat wel en keer mee te maken ,bij ieder bedrijf !


Sterkte in de strijd voor je zending !

Unknown said...

Into Foreign Customs, March 23, 2009, 12:46 pm, BELGIUM
Bullet Into Foreign Customs, March 21, 2009, 6:34 pm, BELGIUM
Bullet Arrived Abroad, March 21, 2009, 6:34 pm, BELGIUM
Bullet International Dispatch, March 20, 2009, 8:12 am, ISC NEW YORK NY(USPS)
Bullet Processed, March 19, 2009, 5:47 pm, GARDEN CITY, NY 11599
Bullet Electronic Shipping Info Received, March 19, 2009

Zo ziet het er bij mij uit... Ik heb een kunstwerk gekocht (niet eens zo duur kleine 200 dollar) van een particulier en nu vraag ik me toch af waarom dat zo lang moet duren? Komen daar ook kosten bij?

Anonymous said...

Hier van het zelfde:
Het zijn snowboardboots uit de US, probleem is dat ik vrijdag vertrek op wintersport.
Ik heb ze speciaal voor dit jaar aangekocht, dus moet ik ze gewoon hebben!!!!

Into Foreign Customs BELGIUM 03/24/09 2:47pm

Into Foreign Customs BELGIUM 03/23/09 3:06pm

Arrived Abroad BELGIUM 03/23/09 3:06pm

International Dispatch UNITED STATES 03/20/09 12:31pm

Acceptance SALT LAKE CITY UT 84109 03/18/09 11:41am

mario said...

ik heb ook een PDA laten overkomen van 280$
op de tracking staat nu ook
belgian customs

ga ik hierop nog lang moeten wachten of kan dat kort zijn

wat ga ik ongeveer moeten betalen ?

mark said...

je gaat tussen de 25-30% betalen
btw over de 280 en vrachtkosten plus invoerrechten van een paar procent.

Aan degene die vanuit engeland stuurde.
Als er geen reden is voor de vertraging (behalve customs en dat gebeurt alleen bij verdachte pakjes) dan kun je van DHL de kosten voor shipping terug krijgen.
Het gebeurt maar heel zelden dat het niet goed gaat. Pakje heeft het vliegtuig gemist of zo.
Het is vrij standaard dat mijn pakketjes in twe werkdagen afgeleverd worden.

Mark

V'ke said...

Detailed Results:

Bullet Into Foreign Customs, May 25, 2009, 12:44 pm, BELGIUM
Bullet Into Foreign Customs, May 20, 2009, 2:52 pm, BELGIUM
Bullet Arrived Abroad, May 20, 2009, 2:52 pm, BELGIUM
Bullet International Dispatch, May 18, 2009, 10:37 am, ISC LOS ANGELES CA (USPS)
Bullet Arrival
Bullet Acceptance, May 14, 2009, 11:39 am, LAKESIDE, AZ 85929

Pfff waarom duurt het zolang ? :(

Inhens said...

Hi Mailboxintl, je geeft aan dat je op je website een link hebt waar je kan uitrekenen wat het gaat kosten om een pakket vanuit de USA te versturen. Ik ben vooral geïnteresseerd in de extra douanekosten etc., dus alles wat buiten de shipping valt. Ik vond dit niet terug op je website. Zit die link er op of niet? Misschien een interessante tip dan om die link mee op te nemen.
Inhens www.reflections-online.be

mark said...

Hoi Ingrid,

ik heb je persoonlijk al even een email gestuurd. reden dat het niet op mijn website staat is vanwege het feit dat ik over de hele wereld stuur en omdat ieder land weer anders is. www.dollarwinkel.nl heeft een handige richtlijn die ook voor Belgie geldt (alleen de btw is anders)
Voor het gemak zou ik er 25% bij op rekenen voor de meeste dingen. Dan zit je bijna altijd goed.
Het is trouwens nu ook zo dat verzenden met USPS niet meer goedkoper is dan met de DHL tarieven die ik hanteer. USPS is echter wel veel langzamer en pakjes zijn amper te traceren. De problemen die je elders in deze post kan lezen heb ik in principe niet. In twee dagen is het over in Belgie en afgeleverd.

mark

Flor Holvoet said...

Mark,
Deze informatie is zeer handig. Ik koop nu voor de eerste keer een GSM uit Amerika. De status van de verzendig is momenteel "Electronic Shipping Info Received".

Ik heb reeds een PayPal document met alle info doorgestuurd naar ABX maar kreeg een negatief antwoord, ze hebben geen spoor van dit nummer. Nog even wachten tot het effectief verzonden is dan?

mailbox INTL said...

Bij DHL krijg je een email zodra het in het syteem door mij wordt ingevoerd. Je kan het dan van start to finish volgen

Problemen heb ik eigenlijk zelden.
kijk als je een paar kousen op laat sturen is het misschien niet zo belangrijk. Met een dure GSM ligt dat een beetje anders. Die heb ik graag snel en zeker.

Anonymous said...

Ik heb je raad ook opgevold nadat het er al een week lag, mail gestuurd fax gestuurd, en dan liggen bellen. Ik moet zeggen veel problemen met het bellen heb ik niet gehad, ze namen direkt op en waren vriendelijk. Na 2 keer bellen was het pakje onderweg na mijn thuis. Hartelijk dank !!

Koen De Jaeger said...

Toen ik belde naar het hoofdnummer, werd ik doorgegeven naar de volgende gegevens :

wpc@be.dsv.com
02 5566611

Anonymous said...

Ik zit dus met hetzelfde probleem als iedereen hier buiten het feit dat ik geen pay-pal factuur heb. Ik heb betaald met store credit dat ik nog staan had. Ik heb wel een document met de waarde van de objecten en waarop staat dat het met store credit betaald is. Het paket zit al 4 dagen vast in 'foreign customs'. Wat moet ik doen?? dit document doorsturen??

Anonymous said...

kan iemand mij vertellen tot hoe laat je ze kan bellen?

Anonymous said...

Wanneer je hun brief krijgt, moet je die dan ook daadwerkelijk invullen en terugsturen? of kan je gewoon even het betalingsbewijs van paypal doormailen en dan is het ook in orde?

Anonymous said...

Een tijdje geleden een item besteld via Ebay. Overschrijving van $237,80 USD gedaan via Paypal. Verkoper heeft kort er na het pakket verzonden via USPS. Tot zo ver alles goed.

Onderstaand vindt je de gegevens:
Class: Priority Mail International Parcels
Electronic Shipping Info Received CORDOVA TN 38018
05/28/09 10:45pm
Electronic Shipping

Bijna 2 weken het pakketje opgevolgd....na enig opzoekwerk via "Track & Confirm" op
http://trkcnfrm1.smi.usps.com/PTSInternetWeb/index.jsp
kreeg ik de volgende resultaten:

(wel lezen van onder af)
Detailed Results:
Into Foreign Customs, June 05, 2009, 12:37 pm, BELGIUM
Into Foreign Customs, June 04, 2009, 3:46 pm, BELGIUM
Arrived Abroad, June 04, 2009, 3:46 pm, BELGIUM
International Dispatch, June 02, 2009, 6:46 am, ISC MIAMI FL (USPS)
Arrival
Electronic Shipping Info Received, May 28, 2009

Dus het begon me zo danig op de zenuwen te werken, dat het al gearriveerd is in België, en dat langer blijft duren dan de eigenlijke atlantische overtocht.
Dus vandaag 10 juni dan maar naar het telefoonnummer 02 5566617 gebeld (de andere nummers werd ik telkenmale van de lijn gesmeten wegens te druk). Direkt een vriendelijk vrouwtje aan de lijn die me (wel in de franse taal) wist te vertellen dat het pakket bij hun lag, doch dat de papieren nog niet op haar bureau lagen. Ze vroeg me vrijdag desnoods terug te bellen.
TO BE CONTINUED ???

Jan said...

Hey,

Mijn track&confirm zegt:

International dispatch op 4 juni. We zijn ondertussen 13 juni. Ik zie bij veel anderen staan dat de tracker ook weergeeft wanneer het pakje in België aankomt en wanneer het de douane ingegaan is. Bij mij dus niet. Ik begin me zorgen te maken... Zijn er nog mensen bij wie dit voorkomt? Als ik track via ABX of taxipost hebben ze geen info. Als iemand nog een manier heeft om te zoeken waar het zit: eb952176665us

Groeten,

Jan

Unknown said...

Heb vrijdag al een mail verzonden naar wpc@be.dsv.com met de tracknummer, factuurscreenshot (paypal enzo), beschrijving produkt, zenderadres, ontvanger, gsm,... gewoon alles !
Vandaag liggen bellen naar nummers als deze: 02/556.61.11 / 02/556.61.12 / 02/556.61.13 / 02/556.61.17 ,...
tot ik iemand vastkreeg, dan werd ik 5 maal door verbonden, uiteindelijk vroeg iemand mijn tracknummer en kon me bevestigen dat men pakket vast stond wegens geen factuur aanwezig. Ik kreeg het email adres om dit alles naartoe te zenden, moet dit lukken dat het datzelfde email adres is dat ik vrijdag had gebruikt.
Toen ik dat vertelde was het even stil en ging hij het opzoeken, na enkele minuten kreeg ik te horen dat men pakket dan binnen 3 dagen zal verzonden worden.
Lang leve google en het internet of men pakket bleef bij de douane staan :)

Anonymous said...

Hoi, ik verwacht een pakket uit Hong Kong maar zodra deze arriveert welk postbedrijf pikt het op?

Mar.

mailbox Intl said...

dat hangt er vanaf.

de koeriersdiensten zoals dhl, fedex en UPS hebben hun eigen inklaring. Is het de post, scroll dan naar boven. Denk ABX

Anonymous said...

TO BE CONTINUED ???
#2 ;-(

Geheel de tijd de tracker meegevolgd, geen bewegingen te zien.
Dus vandaag en gisteren geheel de tijd de opgegeven telefoonnummers proberen bereiekn, helaas wordt ik steeds er af gesmeten (alle telefoonnummers bezet). Is toch wel triestig dat we al een dikke maand verder zitten en dat we dit lauter aan de belgische douane te denken hebben. Wordt tijd dat hier eens op gereageerd wordt, maar wie moet je daar voor aanspreken ?
TO BE CONTINUED ??? WIE WEET ???
Ga nog wat proberen bellen.

Unknown said...

Hier ook nog steeds geen verschil in status update terwijl ze het inorde gingen maken, vandaar nog maar eens contact opgenomen met nr.:02/5566611 en kreeg direct iemand aan de lijn.
Na het doorgeven van men trackingnummer zou men pakket al voorbij de douane zijn en zou het morgen of overmorgen moeten toekomen.
Op de tracking website van taxipost of usps zie ik toch niets veranderen...
Maar ik heb terug wat meer hoop dat het gaat aankomen :)

Anonymous said...

TO BE CONTINUED #3 - THE ENDPART!!!

Terwijl ik vandaag eens keek hoever het stond, en zekers een 10-tal keer proberen bellen naar de Douane (waar ik niet binnen geraakte), stonden ze het zelfde moment ineens voor de deur van Taxipost. Komt van de douane en de post een extraatje bij van 67,14euro op de gedane itemkosten van 198USD + de verzendkosten USPS (totaal $237,80 USD). Direkt te betalen aan de belgische post. Goe verdient die douane hé om zo TRAAG te werken.
28 mei tot vandaag 17 juni 2009 is maar effekes 20 dagen waarvan 12 dagen bij de douane ! GOE BEZIG MANNEN !
Al mag ik niet klagen als je dit allemaal leest op deze forum.


June 16, 2009 9:30 pm BRUSSELS EUROPEAN MAIL CENTRE, Out of Foreign Customs
June 05, 2009 12:37 pm BRUSSELS EUROPEAN MAIL CENTRE, Into Foreign Customs
June 04, 2009 3:46 pm BRUSSELS EUROPEAN MAIL CENTRE, Into Foreign Customs
June 04, 2009 3:46 pm BRUSSELS EUROPEAN MAIL CENTRE, Arrived Abroad
June 02, 2009 6:46 am ISC MIAMI FL (USPS), International Dispatch
June 02, 2009 6:44 am ISC MIAMI FL (USPS), Arrival
May 28, 2009 10:45 pm CORDOVA, TN 38018 Electronic Shipping Info Received

En moet zeggen, item was misschien wel de moeite om te wachten, maar als je de kosten bekijkt kom je aan bijna een totaal van bijna 240euro waarvan het pakje maar 180euro koste - dus een kleine 60euro wat neerkomt op 1/3 v d kosten. Triestig hé.

Allez, voor de anderen .... BON CHANCE ALLEMAAL.of beter TOI TOI !!!

Unknown said...

Detailed Results:

Bullet Out of Foreign Customs, June 17, 2009, 9:49 am, BELGIUM
Bullet Into Foreign Customs, June 04, 2009, 10:28 am, BELGIUM
Bullet Into Foreign Customs, June 02, 2009, 3:08 pm, BELGIUM
Bullet Arrived Abroad, June 02, 2009, 3:08 pm, BELGIUM
Bullet International Dispatch, May 27, 2009, 12:03 pm, ISC SAN FRANCISCO (USPS)
Bullet Arrival
Bullet Electronic Shipping Info Received, May 26, 2009

Blijkbaar zal men product dan toch eindelijk verzonden worden, wie weet heb ik het morgenvroeg dan of overmorgen.

Blijkbaar is mijn posthel ook voorbij :)

Anonymous said...

Bij mij is het ook vrij standaard verlopen.

Out of Foreign Customs, June 19, 2009, 8:46 pm, BELGIUM
Bullet Into Foreign Customs, June 11, 2009, 8:29 am, BELGIUM
Bullet Into Foreign Customs, June 10, 2009, 3:29 pm, BELGIUM
Bullet Arrived Abroad, June 10, 2009, 3:29 pm, BELGIUM
Bullet International Dispatch, June 09, 2009, 7:27 am, ISC CHICAGO IL (USPS)
Bullet Arrival
Bullet Electronic Shipping Info Received, June 08, 2009
Bullet Acceptance, June 08, 2009, 3:21 pm, CHESTERTON, IN 46304

Als ik dat zo zie kunnen we niet klagen met de post.
Vrijdag om 8 u savonds gekregen.
Nu maandagmorgen afgeleverd.
Al de pakjes die ik verstuur of ontvang komen toe.

In tegenstelling tot ABX die niet int weekend werken.
En de traagheid van de douane.

In ieder geval, bedankt voor de info op deze site.

En vooral merci aan de facteur .. :p

En _GEEN_ dank aan de douane die mijn "new in box" item niet echt netjes hebben opengedaan .. en mij ervoor te taxeren ...

Michael

Timmy Turner said...

Vandaag de brief van DSV in men bus gekregen. 20 keer bellen. Uiteindelijk toch binnen geraakt. Ze vroegen inderdaad een betaalbewijs.
Via mail gestuurd gevraagd om bevestiging. Niet gekregen. ik moet wel zeggen dat toen ik de tweede keer belde en meteen binnen was, ik het idee kreeg dat ze hun mail is effe gingen checken. Terugbellen is dus geen slecht ding.

Men pakje staat dus klaar o te vertrekken. De prijs hebben ze door gemaild. Daar moet jezelf achter vragen als je geen verrassingen wil.

Conclusie: Dit alles zoveel mogelijk vermijden. Als het dan toch zover is goed opvolgen en niet verwachten dat het wel in orde komt.

Bedankt voor de tips en veel succes aan al men lotgenoten.

Azazelbe said...

Ik ben na een ebay-aankoop in US op deze site terecht gekomen. Ik heb de aankoop 5 dagen geleden gedaan en vertrek over 8 dagen op vakantie. Het gaat om wakeboardboots die ik nodig heb om te kunnen waterskiën op vakantie. Als mijn boots dus niet op tijd hier zijn valt mijn vakantie nogal letterlijk en figuurlijk in 't water.
Na al deze (horror)verhalen op de site te lezen begon ik nogal wat stress te krijgen. En dat werd niet beter toen ik na 1 dag op USPS-tracking zag dat mijn pakkat "missent" was.
Dan maar op zaterdag alle aanwijzingen van hier op de site gevolgd en alles klaar en duidelijk (incl PDF-betalingsbewijs van Paypall) gemaild. Mijn pakket bleek al snel terug gevonden in de US en zondagavond was het zelfs al aangekomen in Belgium Customs. Dus zondagavond nog maar eens 't zelfde gemaild.

Vandaag (maandag) kreeg ik 's morgens vroeg een vriendelijke mail terug van een medewerkster die zei dat mijn pakket nog niet was aangekomen in het ABX-agentschap maar dat dat ieder moment kon gebeuren en ze raadde me aan om regelmatig contact te houden om een snelle inklaring te kunnen garanderen. Tot zover geen klagen dus van ABX (ofte DSV)

Omdat ik op verdere mails geen reactie kreeg besloot ik eens te bellen. En ja, goeiendag, daar heb je beter wat tijd voor over. Ik heb zowat op alle mogelijke nummers geprobeerd en ofwel krijg je bezettoon, ofwel krijg je na 20 keer rinkelen de melding dat alle lijnen bezet zijn en wordt de lijn onverbiddellijk verbroken ofwel raak je dan toch binnen, kom je in een keuzemenu waar je kiest om verder te gaan in 't nederlands en blijft de telefoon belachelijk lang rinkelen en neemt er niemand op. In tegenstelling tot onze politici besloot ik dan toch eens te plooien voor de communautaire druk en besloot eens mijn kansen te wagen bij "pour continuer en Français, appuyez sur le 2". Toeval of niet, er werd meteen opgenomen. Een heel vriendelijke man die, ondanks mijn behoorlijk Frans, meteen doorhad dat ik Nederlandstalig was en mij gewoon verderhielp in vlekkeloos Nederlands. Na mijn trackingnumber gecontroleerd te hebben deelde hij me mee dat mijn pakket vandaag zeker werd ingeklaard en vanaf morgen kon geleverd worden door taxipost voor de ronde prijs van..........10 Euro !!!!!!
Vreemd, als je weet dat mijn boots 199 USD en de zending 76 USD was, er geen factuur bevestigd is aan het pakket, het pakket als Gift werd verzonden en de waarde volgens de verkoper 100 USD betreft. Ik had nochtans het echt paypal-betalingsbewijs naar ABX gemeld waar alle werkelijke prijzen opstonden. Ik had dus verwacht iets van een 70 € te mogen betalen. Komt het door de hitte, is het te druk door de vakantieperiode en is de douane onderbemand of ben ik gewoon een gelukzak die door de mazen van het net is geglipt????
Nu goed, het vel van den beer enz... Ik hoop morgen idd de bel te horen en een lachende postbode te zien die mijn boots komt leveren. Waterpret gegarandeerd. Ik hou jullie op de hoogte.

Into Foreign Customs, July 05, 2009, 8:59 pm, BELGIUM
Arrived Abroad, July 05, 2009, 8:59 pm, BELGIUM
International Dispatch, July 03, 2009, 10:07 pm, ISC NEW YORK NY(USPS)
Arrival
Missent, July 02, 2009, 6:11 pm
Electronic Shipping Info Received, July 02, 2009

Azazelbe said...

Vervolg voorgaande post:

Deze avond (nog steeds maandag) contact opgenomen met taxipost (omdat het tracking-systeem van USPS nog steeds aangeeft dat mijn pakje bij Belgian Customs is en het trackingnummer niet werkt bij taxipost). Ik had onmiddellijk verbinding, en dat om 18u30, toch een uur waarvan je vermoedt dat ambtenaren en dergelijke niet meer zullen opnemen. Een heel vriendelijke mijnheer controleerde mijn trackingnummer en kon inderdaad bevestigen dat mijn pakje al was vertrokken en in de loop van morgenvoormiddag zou worden afgeleverd. En dat voor idd 10 Euro. Een bewijs dat het toch niet altijd kommer en kwel hoeft te zijn.
Ondertussen een leesbevestiging gehad van mijn originele email naar ABX met alle betalingsbewijzen erbij. Nu maar hopen dat de werknemers daar niet overijverig worden en me alsnog een douane-factuur zenden met terugwerkende kracht...

Azazelbe said...

En ja hoor, zoals voorspeld ging mijn bel omstreeks 10u45 en stond hier een vrouw van taxipost en na het betalen van 10 € waren de boots van mij. Ruimschoots op tijd.
Out of Foreign Customs, July 06, 2009, 4:24 pm, BELGIUM
Into Foreign Customs, July 06, 2009, 8:38 am, BELGIUM
Into Foreign Customs, July 05, 2009, 8:59 pm, BELGIUM
Arrived Abroad, July 05, 2009, 8:59 pm, BELGIUM
International Dispatch, July 03, 2009, 10:07 pm, ISC NEW YORK NY(USPS)
Arrival
Missent, July 02, 2009, 6:11 pm
Electronic Shipping Info Received, July 02, 2009

In vergelijking met de andere track-histories hier op deze site heb ik veel geluk gehad. Maar dankzij Marks nummers en emailadressen hier op de site ben ik er wel in geslaagd de juiste mensen te bereiken en mijn pakket te kunnen blijven volgen. Dus sowieso heel erg bedankt.

Anonymous said...

Nog bedankt voor je snelle reactie van 16 Juni....Top.

Helaas....het pakket hoort maximaal 15 dagen op het postkantoor te liggen totdat de eigenaar het komt claimen....in dit geval lijkt het mij wel logisch want het komt van de andere kant van de wereld en de post stuurt het dezelfde dag nog terug.....en 30 Juni stond ik op het postkantoor. Klantenservice gebeld en zij informeren mij dat het al uit het systeem is en verstuurt naar ABX ( DVS ). Ik bel en email DVS en hun vertellen mij dat de paketten bij de Belgische Post liggen. Jammer......

Posting Date Drop-off Point Origin
13-Jun-2009 Tsat Tsz Mui Post Office Tsat Tsz Mui Post Office

Date # Location Delivery Status
13-Jun-2009 Hong Kong Item posted.
13-Jun-2009 Hong Kong In transit.
15-Jun-2009 Hong Kong Processed for departure.
15-Jun-2009 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 15-Jun-2009
19-Jun-2009 Belgium Arrived.
19-Jun-2009 Belgium Pending customs inspection.
26-Jun-2009 Belgium In transit.
29-Jun-2009 Belgium Arrived the delivery office.
29-Jun-2009 Belgium Tendered for delivery without success because the item was refused by the addressee. The item was returned to sender.

Anonymous said...

Even mijn appreciatie komen uiten, dankzij alle tips is mijn pakje op 3 dagen door de douane geraakt! Hopelijk levering morgen..

Dikke merci!

Anonymous said...

Detailed Results:

Bullet Into Foreign Customs, July 13, 2009, 10:12 am, BELGIUM
Bullet Into Foreign Customs, July 10, 2009, 2:38 pm, BELGIUM
Bullet Arrived Abroad, July 10, 2009, 2:38 pm, BELGIUM
Bullet International Dispatch, July 08, 2009, 7:40 pm, ISC LOS ANGELES CA (USPS)
Bullet Arrival
Bullet Processed through Sort Facility, July 07, 2009, 7:51 pm, SAN BERNARDINO, CA 92403
Bullet Electronic Shipping Info Received, July 06, 2009

Eenig idee als ze het pakje nu openen of waarom is het voor de 2e keer bij de douane ?

Anonymous said...

bij mij het hetzelfde probleem

Into Foreign Customs, July 23, 2009, 2:08 pm, BELGIUM
Into Foreign Customs, July 22, 2009, 2:08 pm, BELGIUM
Arrived Abroad, July 22, 2009, 2:08 pm, BELGIUM
International Dispatch, July 20, 2009, 6:03 pm, FOREIGN CENTERJERSEY CITY NJ 099
Arrival
Acceptance, July 17, 2009, 1:23 pm, FORT WORTH, TX 76161
dus ik bel en druk op nederlands en druk dan op informatie paketten buiten de eu en het slaat over naar frans en constant 2 kleine pieptonen.

Anonymous said...

om nu verder te gaan heb gebeld en eindelijk geraakte ik binnen.zeiden dat de douane het pakje nog moesten nakijken en beslissing moesten nemen dat mijn pakje wel of niet getaxeerd moet worden heb mijn nummer moeten geven voor als ze meer info hebben.hopelijk verloopt het snel
word vervolgd

mark said...

Volgende keer mij gebruiken.
Had je het 19 juli al gehad voor ong hetzelfde geld
www.weship-it.com

Anonymous said...

Ik ben hier via het Ebay forum geraakt net voor ik op vakantie vertrok (niet echt met een gerust hart...). Er was namelijk een pakketje van 1.500 USD (1.200+300verzendkosten) onderweg naar hier via USPS. Toeval wil dat ik de morgen nadat ik terug kwam (gisteren) een brief van DSV kreeg met enkele in te vullen puntjes en de vraag om een factuur of een Paypal bewijs door te sturen.
Dat heb ik vandaag doorgemaild en ook nog eens aangetekend per post opgestuurd.
Ze vroegen mij ook nog om douane tarief, btw tarief en % tarief invoerrechten in te vullen. Hoe moet ik dat achterhalen? ik heb daar niks ingevuld. Achterop het blad stond wel:
A.vrijstelling voor waarde minder dan 45 euro
B. voor waarde tussen 45 en 750 Euro 3.5% invoerrechten en 21% btw
C. aangegeven waarde hoger dan 750 Euro dan betaalt u btw en invoerrechten volgens de beschrijving van het douane tarief. ???
Bij waarde van de zending had ik de waarde exclusief de zendkosten ingevuld. maar als ik hierboven goed lees, betaal je blijkbaar ook btw op de verzendkosten? niet echt logisch. Paypal betalingsbewijs zit erbij, hierop staat alles duidelijk vermeld.
We zullen wel zien waar het schip strandt. Maar volgende keer toch geen USPS meer...
Wel een zeer duidelijke Blog btw. Thnx

mark said...

Logisch is er weinig bij de overheid maar het is dus wel zo.
Waarschijnlijk is de verzender niet erg duidelijk geweest over wat erin zit.
je betaalt inderdaad BTW over het produkt en de verzendkosten. Het is krom maar het zij zo.
Dat van 3,5% invoerrechten tot 750 euro is raar omdat invoerrechten afhankelijk zijn van het artikel.
om sommige dingen zit niets en op kleding bijv weer 12%.
Hier kan je een handig lijstje vinden daarvoor. http://www.dollarwinkel.nl/informatie.php
Als je niet de intentie hebt om te sjoemelen over de waarde is het een kwestie van duidelijk erop zetten wat erin zit.
Als je verstuurt van amerika naar europa, dan kijkt de douane naar pakketjes die op een of andere manier opvallen.
Als er op staat iPod $25 bijvoorbeeld, of als er op staat kussen en het weegt 10 kilo, dozen van bekende firma's zoals ralph Lauren of amazon.com en het klopt niet met wat erin zou horen te zitten dan inspecteert men sneller.

De douane heeft geen tijd om alles te controleren.
Als daar 5 man staat en ze krijgen 2000 pakketjes binnen dan is dat ook niet mogelijk.
Het verschil tussen USPS en koeriers bedrijven ( zoals fedex en DHL) is dat zij hun eigen inklaring doen. Dit gaat veel gestroomlijnder dan de post. Ook betaal je dan geen extra handling fees bij de douane. Bij DHL zit dat er bijv al in de prijs.

Veel mensen gebruiken mij als tussenstation. Je hebt de mogelijkheid om het pakket te laten controleren voordat het naar belgie gaat, het is vaak goedkoper en veel sneller en zonder hoepla bij de douane waarover je in dit blog al heel wat hebt kunnen lezen.
Vertragingen heb ik bijna nooit en het is afgeleverd in 2 werkdagen na verzending

Ikke said...

En wat moet er gebeuren als je pakje al 3 weken bij douane zit ?

Al die bovenstaande nummers krijg ik te horen : geen aansluiting of dit nummer is niet toegekend

mark said...

Heb je alle tel nummers die hierboven zijn gegeven al gebruikt?
Men schijnt er toch doorheen te komen naar ik lees.

Wel een hoop ellende als ik dat allemaal zo lees.

Anonymous said...

Hmm , ben eens benieuwd , ze hebben gisteren , onderdelen voor mijn quad opgestuurd , het gaat om leidingen en vering , dit met een waarde van 3000 dollar , er de customer declaration staat , de inhoud en de aantallen , de prijs en dat ik 0 euro heb moeten betalen , er staat op for Sponsored Rider .

de vrouw die het heeft opgestuurd zegt dat het rond de 8 dagen zal duren ,

We zullen zien...

Anonymous said...

Mijn ebay zending ligt al 10 dagen bij de douane.
Into Foreign Customs, Jul-27-09, 11:12 AM, BRUSSELS EUROPEAN MAIL CENTRE
Heb een pdf afdruk ge-emaild en gefaxt gisteren en krijg vandaag antwoord dat het morgen met de Post kan geleverd worden.
Bedankt voor de tip.

Unknown said...

email gehad van de douane, ze vragen mij een paypal factuur te sturen en vragen ook wat erin zit.

Als ik op paypal kijk heeft de verzender aangeduid dat het een gift is met 99 US DOLLAR waarde. Op de factuur van paypal staat 300 US DOLLAR in totaal betaald. Het gaat om een iPhone.

Wat moet ik doen?

Mailbox Intl said...

Dit betekent dat je nat bent of te wel er is gelogen over de waarde van de telefoon, want je kan niet aantonen dat je telefoon $99 heeft gekost. Je krijgt dus waarschijnlijk een boete.
Erop laten zetten dat het een gift was (mensen denken dan dat ze geen belasting hoeven betalen) is ook niet slim en heeft de douane alert gemaakt.
Het gaat dus een dure iPhone worden.

Als je gewoon eerlijk was geweest had je 21% belasting over die iPhone betaald. Had je 30 euro meer gekost.

Het enige wat je nu nog kan doen is zeggen dat je niet wist dat de verkoper dat erop had gezet en dat de paypal rekening $300 zegt.
Misschien kom je dan onder de boete uit.

Voor toekomstige aankopen is er een manier om dit te omzeilen maar dit is niet een plaats om dit neer te zetten.

Ik vestuur dagelijks vanuit amerika en eerlijk duurt het langst is vaak gebleken.
Als het op de eerlijke manier geen voordeel oplevert moet je het gewoon niet doen, tenzij je bereid bent een risico te nemen.

Het gebruik maken van een bedrijf zoals ik dat heb kan dit soort problemen vaak voorkomen.
De meeste amerikaanse ebayers hakken maar zelden met het internationale bijltje en ik doe dit voor mijn dagelijkse brood

Unknown said...

Ik heb wel niet gezegd dat er in iPhone inzit hé.. En het is een gewone telefoon, die kan toch makkelijk een waarde hebbe van 99$ .. Een iPhone die stuk is kan toch ook waarde 99 dollar hebben?

Dusja.. afwachten nu

mailboxintl said...

ze willen weten wat er in zit en wat je hebt betaald met bewijs.Als je dat niet kan overleggen heeft afwachten denk ik ook weinig zin.
Het eet geen brood bij hun op de plank.
Het maakt niet uit of ie stuk is of heel.
Als jij niet de waarde kan aantonen met paypal omdat het een gift is zullen zij er een waarde aangeven. De douane kan ook googelen en ebayen en weten de waarde hiervan. Die bepalen zij dan waarschijnlijk waar jij dan belasting over moet betalen.
Als je mazzel hebt betaal je geen boete

Yannick Barrera said...

Mja heb nu 4 verschillende items gekocht allemaal (helaas) verzonden met USPS. Het gaat hier over een grafische kaart, een harde schijf, een CPU en enkele RAM latjes...
heb 4 mails gestuurd met alle informatie dat ze nodig hebben en ik hoop dak geen monsterbedragen ga moeten betalen, anders mogen ze items gewoon terug meenemen hoor!

Heb vorig jaar 2 iphones gekocht, beide via USPS, heb voor 1 iphone 100 euro moeten dokken en voor de andere helmaal nix :S

Dusja hopelijk heb ik weer wat geluk!

Unknown said...

Bedankt, Mark.
Terug een beetje hoop dat m'n achterstallige pakketjes alsnog hier geraken.
Vandaag uw tips gebruikt (via email) om terug beweging te krijgen in enkele eenvoudige wielertruitjes die moeten arriveren. Op hoop van zegen ;-)

Anonymous said...

Stel,

ik koop wat in Hongkong.
De verkoper verzend via EMS.

Wat volgt er dan, wie doet voor België de afhandeling dan? Is dit ook ABX ?

Moet ik op voorhand abx al contacteren en hun de tracking en het factuur doorsturen, zodat zij op de hoogte zijn van de komst ?

Bedankt,
G

Anonymous said...

Ik kocht een tweedehands antiek blikken auto, 499 Usd ,dus tweedehands,weet iemand hoe dat zit met de taks is dat ook 21%.

Stef

http://www.weship-it.com said...

Ja daar betaal je 21% over en evt ook nog invoerrechten.
Weet even niet hoeveel. Geloof een paar procent

Anonymous said...

Ik heb even wat nagevraagd aan onze douanevrienden.

Op pc's en onderdelen, videogames betaal je 0% invoerrechten.

Wil dit dan zeggen dat ik alleen maar kosten voor de vervoersmaatschappij moet betalen?
Men vertelde dat ik hierop gewoon 21% betaal.

Anonymous said...

ben schrijver ivm de antiek blikken speelgoed auto,gekocht voor 499 Usd,is aangekomen,totaal moeten betalen 120,47 euro,kon niet passen aan de postbode, die had geen wisselgeld,resultaat nog een week-end langer wachten.Wel de laatste keer gekocht in de USA.

Anonymous said...

Ik heb nog niet veel anders dan problemen gehad met ABX/Taxipost. Een keer hebben ze 't zelfs klaargespeeld om mij - een maand na aankomst in België, en na reclamatie, - mij te bellen voor een 'nieuwe' afleveringsdatum, waarna de afzender mij drie dagen daarna meldde dat het pakje weer bij hem in de States was toegekomen. Ik heb sindsdien de gewoonte aangenomen verzending te vragen via een private koerierdienst zoals UPS of Fedex. Klacht indienen bij Taxipost via hun website heeft geen ander effect dan een ontvangstmelding.

Anonymous said...

Hi,
Mijn moeder heeft me op Vrijdag 11september, vanuit Oak Grove in Tennessee, een 'large flat rate box' toegestuurd, via USPS. Vandaag, donderdag 24 september, nog steeds niks...
Ze heeft het als gift aangegeven, omdat het ook echt een gift is. Probleem is, toen ze haar handtas heeft uitgekieperd (in een winkelcentrum) zat daar ook het trackingnummer bij, dus nu heb ik die niet. Wat kan ik doen?
Ik heb nog al eens 2 weken moeten wachten op een pakket van haar... Gewoon nog wachten of wat?
Zonder trackingnummer kan ik niks opzoeken... Hulp, iemand??
Samantha

Anonymous said...

Laat maar, net nadat ik dit gepost had ging de deurbel...
"10 euro mevrouw..."
En ik heb enkel proton... LOL
Dus ja, morgen vanaf 11uur mag ik het ophalen.
Ik vroeg nog aan hem; "hoe komt het dat ik 10euro moet betalen? De totale waarde is 16 Dollar EN het is een gift?!"
"Tja", zegt hij; "tol"
Hahahaha! Bende RETARDS!

grts, Samantha

Anonymous said...

Gebeld naar post klantendienst ivm USPS zending op 022 012345 - vervolgens 2 2 4. Direct verbonden met ne vriendelijke gast die wist waarover hij sprak.
Heb al m'n USPS info + betalingsbewijzen moeten doormailen naar customerservice@post.be
En nu maar afwachten. to be continued.

Mvg,
Tim

Unknown said...

Het is echt schandalig... heb zelf alles moeten regelen met mails en telefoontjes zodat mijn pakje zou worden afgeleverd (na 3weken)
Had het met USPS uit de USA laten komen waarde 165 Euro met prioty shipping kosten inbegrepen. En moest deze morgen 69,55 euro betalen aan taxipost?? Dit begrijp ik niet. Mijn pakket is dit zeker niet waard daar het over een cursus van hobby juwelen maken gaat!! Ben zelf werkloos en begrijp dit bedrag ook niet. En dan 25 euro voor formaliteiten...welke formaliteiten? Ik heb zelf al de mails moeten doen om alsnog dit pakje te bekomen!

mark said...

Je betaalt 21% btw plus invoer belasting over aankoop en verzendkosten.
Weet niet wat de invoerbelasting zo is maar ik denk een paar procent.
Voor het gemak moet je dus een kwart afdragen, dus iets meer dan 40 euro.
Die 25 euro formaliteiten vind ik kul.
Met mijn bedrijf (ik gebruik DHL) betaal je geen 25 euro. Ook heb je het in 2 dagen thuis. Niet in 3 weken!
Volgende keer even via www.weship-it.com laten doen. Scheelt geld en ergernis.

Tip: als het bedrag onder de 150 euro blijft betaal je alleen belasting maar geen invoerrechten

Monika Conkova said...

Vandaag even gebeld voor een verlovingsring die al een week vastlag (en die ik volgende week zou willen gebruiken :-D) Ik geraakte direct binnen, de persoon zei dat hij mij een mail had gestuurd om te vragen of het voor prive gebruik was of voor zakelijke doeleinden, ik zei voor prive, en dan zei hij dat het een dezer dagen zal toekomen :)
Als het deze week nog toekomt ben ik superblij! :)

Monika Conkova said...

jawadde, 114 euro kosten op een pakket van 350 euro :O
Efkes mijn broek gescheurt, en nu zit er weer een pakket vast XD
Vooral die 25 euro kosten voor DSV zijn echt hatelijk :(

Anonymous said...

Ik bestelde een maand terug 2 LiFEPO4 batterijen (+ 2 laders en enkele connectoren) uit China naar België. Pakket weegt 12 kg en de verkoper schreef er 'gift' op waarde 40-80 usd.
Met EMS verstuurd en kreeg een tracking nummer. Op 21-10 had het pakket Shangai verlaten.
Nu krijg ik vandaag een brief van dsv (vroegere abx begrijp ik).
'Vraag om inlichtingen voor postale dedouanering'
Men vraagt mij een document terug te sturen met de beschrijving van wat er in het pakket zit en een factuur of betalingsbewijs bij te voegen.
Een factuur heb ik niet gekregen van de verkoper en ik heb enkel een bankbewijs van betaling waar een hoger bedrag dan 80 usd opstaat.

Wat doe ik nu het beste? Zeggen dat het een gift is van een particuliere verkoper naar een particulier met een normale waarde van vb. 70 usd?
En aan de verkoper een factuur vragen van 70 usd en die doorsturen?

Mark @ Mailbox Intl said...

Wat er is gebeurd is dat de douane dus niet gelooft dat wat jij besteld hebt minder dan $80 kost.
De Douane is namelijk ook niet gek.

Het beste wat je kan doen is de halve waarheid vertellen.

Gaan liegen werkt niet. Vinden ze dat uit dan ga je gewoon alles betalen plus de boetes.

Wat jij hebt is het betalingsbewijs met de werkelijke waarde.
Deze zou ik overhandigen met de mededeling dat jij geen controle hebt en niet op de hoogte bent wat de verzender erop zet.
Met een beetje geluk betaal je dan gewoon de belastingen en heffingen en krijg je geen boete.

Succes ermee.

Mark

www.weship-it.com

Anonymous said...

Is dat hoog zo een boete? Ik heb dat nu niet specifiek vermeld dat ik geen controle heb over wat de afzender op de doos schrijft, omdat ik dat ook niet kan zien. Maar heb wel de factuur en het betalingsbewijs gemaild.

TT said...

Hallo,
Mijn pakket is op weg naar belgie,nu ik heb de verkoper gevraagd om het pakje als gift met een waarde van S200 te zenden.Werkelijke waarde is S500.
Als ze mij vragen voor een betalingsbewijs neem ik aan dat ze gaan zien dat ik gelogen hebt,dus boete.Wat als ik foefel en het waarde die op het paypal receipt wijzig van 500 >> 200 of zo bv. met paint programma of iets dergelijks en doormailen?Kunnen ze werkelijke waarde te weten komen door het transactie ID van paypal?
En is het een goed idee als ik het betalingsbewijs nu al doormail zodat het sneller afgehandelt wordt als het pakje binnen is?

mark@mailbox Intl said...

Volgende keer even slimmer aanpakken.
Paypal in twee keer betalen.
Een van $200 en een van $300.

Dan heb je een originele copie van Paypal

Anonymous said...

Ik wil één ding zeker even aanhalen laat uw pakketen opsturen via ups of DHL deze werken via duitsland ze zijn sneller en je hebt die problemen niet, als je laat opsturen via usps dan komt het via DVS ( het vroegere taxipost ) hier zitten alleen een bende lamzakken die boos zijn omdat ze binnenkort geen ambtenaar kunnen worden, zij hebben totaal geen benul hoe je met klanten moet omgaan, ik heb momenteel problemen met deze dienst een paar nuttige adresen zou goed zijn om mijn beklag is te kunnen doen.

Peter said...

Hallo,

Een goed bloq! Maar hoe is het geregeld in Nederland. Mijn pakketje uit de USA is ook met USPS verzonden en ligt bij de douane in Amsterdam al vanaf 6 november. Hoe krijg ik het in huis?

mvgr

Peter

mark said...

Even contact opnemen met de Douane.
www.douane.nl

Volgende keer een courier service gebruiken zoals ik heb. deze hebben hun eigen customs brokerage dat veeeeel sneller gaat dan met de nederlandse of belgische post.

Groetjes,

Mark
www.weship-it.com

Ian said...

Hey Mark,

mss kan jij of iemand anders me helpen met het volgende...
Heb op 17/06/09 een klachten dossier laten opstellen voor teveel betaalde douanekosten (verschil van 68 euro). Ongeveer een maand later de bevesting gekregen van het probleem en de vraag om mijn rekeningnummer door te geven.

Op 29/09/09 nog steeds niets betaald en opnieuw gebeld. Er werd opnieuw een klachten dossier opgesteld. Iets later de vraag gekregen om mijn rekeningnummer en inklaringsdocument opnieuw door te sturen teneinde de effectieve douanekosten te berekenen en indien nodig het verschil terug te kunnen storten. Ik heb hierop gereageerd dat ik hier niet akkoord mee was aangezien ik reeds de bevestiging had gekregen dat het terug betaald ging worden. Iets later opnieuw telefonisch bevestiging gekregen dat het verschuldigde bedrag betaald ging worden...
Nu 25/11/09 opnieuw gebeld naar de klantendienst van de Post aangezien ik nog steeds niets gestort heb gekregen. Er werd opnieuw een klachtendossier opgesteld.

Nu is mijn vraag, kan ik verder gaan dan alleen de klantendienst? Kan ik gerechtelijke stappen ondernemen? Zo ja, is het de moeite waard en langs welke weg (vrederechter of Rechtbank van Koophandel)?
Is er een ombudsman bij de Post? Kan ik bij DSV rechtstreeks terecht?

Sowieso al bedankt voor eventuele reacties.

Mvg
Ian

Anonymous said...

Omdat deze pagina me erg heeft geholpen bij een zending van een pak uit Amerika, dacht ik even mijn ervaringen met USPS/DSV/TaxiPost te posten.

Zending was $500 (aangegeven & verzekerd) per USPS International Priority Mail, $130 verzend/verzekerkosten. Een factuur van de verkoop was door de verkoper aan de buitenzijde van de verpakking bevestigd (in zo'n plastic enveloppe) en naar mij doorgemaild.

Ik heb dan, zodra de USPS tracker International Dispatch aangaf, alle informatie (zender, ontvanger, objectbeschrijving, waarde, verzendkosten, verzekering, plus factuur verkoper & PayPal-factuur) doorgemaild naar wpc@be.dsv.com. Kreeg daarvoor een automatische ontvangstbevestiging (request read receipt aanzetten in je mail-programma). Heb enkele dagen later gebeld naar DSV op 02/556.66.11. Trackingnummer opgegeven en men vertelde dat het pakket nog bij de douane was (relatief vriendelijk) en dat het nog een kleine week zou duren voor het bij mij was. Dit bleek uiteindelijk ook te kloppen.

De duur van de zending:
16/11 binnengebracht bij USPS in de USA, op 3/12 geleverd aan mijn deur door Taxipost. Een goeie twee weken levertijd dus, wat heel goed meevalt, vind ik. Het verschepen vanuit drop-off-locatie in US tot in het USPS-centrum in San Fransisco heeft daarvan ook 4 dagen in beslag genomen, dus DSV en de douane hebben zeker hun best gedaan.

De USPS-tracker is wel totaal onbetrouwbaar (zoals ook door verschillende Amerikaanse websites wordt bevestigd). Hij is anderhalve week ofzo op 'International Dispatch' blijven staan. Normaal moet er iets opkomen wanneer het pakket in België is aangekomen en bij douane binnen gaat, maar dat is nooit gebeurd; de volgende melding was meteen dat het pakket uit de douane was. Ik maakte me hier zorgen over (pakket misschien gestolen in België ofzo), maar door naar DSV te bellen bleek meteen dat ze het pakket daar hadden.

Dit is wat er op mijn tracking van USPS (gewoon intikken bij Track & Confirm op www.usps.com) is verschenen:

- Out of Foreign Customs, December 01, 2009, 7:21 pm, BELGIUM
- International Dispatch, November 20, 2009, 2:18 am, ISC SAN FRANCISCO (USPS)
- Arrival
Electronic Shipping Info Received, November 16, 2009
- Acceptance, November 16, 2009, 3:24 pm, SALIDA, CO 81201

Het trackingnummer van USPS kan je ook gewoon intikken op de website van TaxiPost (via www.depost.be) zodra het pakket uit de douane is (wel zonder spaties, anders werkt het niet).

Uiteindelijk te betalen kosten (cash aan de koerier van TaxiPost) was 140 euro: 1 euro voor voorschot van kosten door de post; 98 euro BTW; 16 euro douanerechten; 25 euro aanbiedingskosten bij douane.

Een positief verhaal over een zending met USPS, dus, maar volgende keer ga ik wsch toch voor FedEx.

Mark @ Mailbox Intl said...

Dat is een redelijke tijd voor de USPS. Komt misschien ook omdat je zelf actief geweest bent en alles direct al naar de post hebt gestuurd. Het enige wat mij altijd zo verbaasd is dat USPS wel goedkoop lijkt maar je vervolgens 25 euro aanbiedingskosten moet betalen. Als de verkoper direct naar je toe wil zenden is het nog steeds het goedkoopste, maar als je een verzendservice runt zoals ik dan is een koeriers service (zoals FEDEX) net zo duur of zelfs goedkoper (afhankelijk van de korting) want bij FEDEX, DHL en UPS hoef je geen aanbiedingskosten te betalen ondat ze hun eigen inklaringsstation hebben en dit reeds bij de verzendkosten inzit

Anonymous said...

Whaw....dan bedoel ik wel de hulp die je op deze pagina kan terugvinden...
Mijn verhaal..a never ending story:

Detailed Results:

Bullet Out of Foreign Customs, December 04, 2009, 6:16 am, BELGIUM
Bullet Into Foreign Customs, December 01, 2009, 8:55 am, BELGIUM
Bullet Into Foreign Customs, November 30, 2009, 5:09 pm, BELGIUM
Bullet Arrived Abroad, November 30, 2009, 5:09 pm, BELGIUM
Bullet International Dispatch, November 24, 2009, 9:23 pm, FOREIGN CENTERJERSEY CITY NJ 099
Bullet Arrival
Bullet Acceptance, November 18, 2009, 3:23 pm, MESQUITE, TX 75149
Bullet Electronic Shipping Info Received, November 17, 2009

Kort...verzonden op 17 november USA en op 4 december aangekomen en sorted te Gent

Datum Tijdstip Status Plaats
04/12/2009 19:05 Uw pakket werd gesorteerd GENT X Sector sorting
04/12/2009 19:05 Het gewicht van uw pakket is gecontroleerd GENT X Sector sorting
04/12/2009 06:39 Pakketinformatie electronisch geregistreerd LCI

en dan niks meer....
twee vriendelijke heren aan de telefoon(taxipost),maar geen levering....en ....morgen maken we een dosier velies op......

Is gesorteerd en toch verloren ??!!!
Een nutig mailadres om in cc te plaatsen (Leden@Test-Aankoop.be)

Anonymous said...

Hallo...ook even het goede nieuws vermelden:

op 25/11 hetzelfde item in USA aangekocht,verzonden diezelfde dag en op 30/11 reeds geleverd...10 euro douanekosten.......
EEN WERELD VAN VERSCHIL ????!!!

Begrijpe wie kan........

Anonymous said...

hallo

ik heb kleren uit china besteld het was binnen een paar dagen in belgie endaarna stond er 2 keer handed over to customs is dat normaal? ik w8 nu al 9 dagen sinds is gestuurd kan iemand mij helpen a.u.b

Anonymous said...

hallo,

Ik heb een boete van 250 euro gekregen omdat ik neppe kleren uit china heb besteld kan ik hier nog eneige bezwaar tegen tekenen

Anonymous said...

Zonder woorden:


Geachte klant,Dank voor uw mail.We hebben dit overgemaakt aan de klantendienst van De Post, die dit behandelen voor niet contractuele klanten. Deze zullen U verder op de hoogte brengen.Wij begrijpen zeer goed uw ongenoegen en bieden alvast onze excuses aan voor het ongemak dat U hebt ondervonden.Voor bijkomende informatie kan u steeds terecht bij de Klantendienst op het nummer 022/012345.

Wiske VAN DEUREN
Advisor
Customer Care - Admin. Team | TAXIPOST
T. +32 2 25124 24 | F. +32 2 251 11 55
Muntcentrum 1000 Brussel | Centre Monnaie 1000 Bruxelles
www.taxipost.be | info@taxipost.be

Anonymous said...

Ombudsdienst voor de postsector (OMPS)
Geraken uw problemen met een post- of koerierbedrijf niet opgelost? Schrijf, fax, mail of kom langs, wij zullen uw klacht graag in behandeling nemen.
Mevrouw Truus Lostrie
Koningsstraat 97 bus 15
1000 Brussel
Tel.: 02/221 02 20 (N)
02/221 02 40 (D) Fax: 02/221 02 44
E-mail: info.omps@OMPS.be
www.omps.be

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Heeft er iemand enig idee van hoe lang het zou duren voor het pakje om thuis afgeleverd te worden eens je de factuur doorstuurt?

Ik heb het namelijk vrijdag nodig en dus zit er wat haast achter...

Is het anders eventueel moegelijk om zelf naar ABX(/DSV) te gaan en het daar aldus op te halen?

Anonymous said...

Ik heb op 4 dec een pakket besteld uit de USA, maar tot op heden is de status van USPS nog niet veranderd. Inmiddels zijn we 25 dagen verder, maar is het zo (als ik onderstaande goed begrijp) dat mn pakket nog niet in Belgie is gearriveerd??
USPS al meerdere keren gecontacteerd, maar schiet niet op.
Heeft iemand hier ervaring mee, met zulke lange levertijd?
De verkoper van Ebay zegt dat USPS de website niet consequent update, dus dat ik nog maar wat geduld moet hebben...??
Maar volgens mij is onderstaande Track en Trace tijd niet echt normaal..

Class: Priority Mail International Parcels
Service(s): International Parcels
Status: International Dispatch

Detailed Results:
International Dispatch, December 06, 2009, 6:19 pm, ISC LOS ANGELES CA (USPS)
Arrival
Electronic Shipping Info Received, December 04, 2009

Mailbox Intl said...

Track and Trace met USPS geeft je geen info eigenlijk. USPS is vaak ook geen goeie deal. het lijkt goedkoper, maar geeft vaak veel frustratie plus het feit dat je in Belgie handlings kosten moet betalen.
Doe het de volgende keer op deze manier www.weship-it.com Het is mijn website, je goederen gaan met fedex. Het duurt maar twee tot 4 dagen en je betaalt geen handlingskosten.

Veel duurder is het niet en we zien je hier niet terug met problemen.

Mark Egbers

Anonymous said...

Ik heb ook 2 kledingstukken laten kopen voor mij in USA door een kennis. Deze kennis stuurt mij de kledij door via USPS. Zodra deze kennis het geld heeft gekregen van mij via overschrijving laat hij het opsturen. 9 januari zendt hij het naar USPS; ik krijg hier ook een email van met tracknummer

als ik verzending probeer te tracken dan verschijnt er het volgende:

Class: Priority Mail International Parcels
Service(s): International Parcels
Status: Electronic Shipping Info Received

The U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on January 9, 2010 to expect your package for mailing. This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date. Delivery status information will be provided if / when available. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later.


We zijn ondertussen al 4 dagen verder en de tracking geeft geen enkele handeling van shipping weer!

Hoe lang kan zoiets duren? heeft nog iemand dit al meegemaakt? voor hetzelfde geld is het al in belgie zonder dat ik het weet? zou ik dsv moeten contacteren?

wat zijn de invoerkosten voor kleding ( jas en hemd)

USPS zijn echt amateurs als het van mij afhing ging het via Fed ex

nu hopen dat alles goed komt

Mailbox International said...

Het is niet zozeer de Usps maar de lokale douane helden die teveel koffie drinkenen daar zit je aan vast

Volgende keer mij even aanschrijven www.weship-it.com
Gaat het met fedex tegen leuke kortingen.
Dan heb je het in een paar dagen in huis en hoef je nergens achteraan te bellen
Ook hoef je je kennis er niet mee lastig te vallen

Groetjes

Mark Egbers

Anonymous said...

op 11 dec 2009 wordt vanuit XIAN -China mij met EMS een frame opgestuurd , dat via Peking in Brussel bij douane terecht komt op 15 dec (2 meldingen).
dan niets meer tot op 4 jan 2010 een op 30 dec gedateerde brief van DSV toekomt met 'vraag om inlichtingen voor postale dedouanering' en de vraag om contact op te nemen .getelefoneerd op 5 jan : er werd een factuur of betalingsbewijs gevraagd via post , fax of email ; contact met China voor factuur en binnen het uur gekregen, waarna doorgemaild naar DSV op 5 jan . op 11 jan terug contact gezocht : alle nodige documenten waren in hun bezit en de inklaring was lopende . in de voormiddag van 12 jan door taxipost aan huis bezorgd mits cash betaling van 55,33 euro voor import, btw en formaliteiten (25 euro)
slotsom : van 11 tot 15 dec 2009 verzending china - brussel , levering 12 jan 2010

Anonymous said...

Ik kocht een gsm (verpakt in doos van iets anders) die via EMS verstuurd werd. Vandaag kwam de melding in de tracker (2x) dat die was overgeleverd aan de 'customs'. Wil dit per definitie zeggen dat deze daar zal blijven hangen of is het gewoon een fase die elk pakket doorloopt? Wacht ik best nog enkele dagen dan om actie te ondernemen?

Bedankt voor het snelle antwoord!

Anonymous said...

raad je aan naar DSV te bellen, die de dedouanering doen van je zending tel 02/5566611-612-613-617-622 en vragen wat ze nodig hebben om de zaak af te handelen , normaal factuur of betalingsbewijs.
je kan ook mailen :wpc@be.dsv.com
maar daar kreeg ik geen antwoord ,
succes !

freek said...

Hallo Mark,

wat zou het mij kosten om dit via jou naar België te laten zenden (postcode 9200)?

http://www.backcountry.com/outdoorgear/The-North-Face-Pharak-Fleece-Jacket-Mens/TNF3616M.html

Het is een merk dat normaal door shops niet naar Europa mag verzonden worden, kan ik hier problemen mee krijgen of is dit enkel voor de verkoper zo?

Nog een laatste vraag, puur uit nieuwschierigheid: ik heb lange tijd uit China besteld en gebruikt unitedcouriers.biz als koerier. Het leek wel alsof ze alles probleemloos naar België kregen en perfect problemen wisten te omzeilen. Is dit in het geval van Amerika ook mogelijk? Hangt het er enkel van af of de koerier de handschoenen uit wil doen of heeft de locatie er veel mee te maken?

mailbox Intl said...

Hoi Freek,

Nee hoor beide de koper en de verkoper mogen dit doen.
De verkoper stuurt het immers niet naar het buitenland.
je mag ook gewoon naar amerika op vakantie gaan en daar zo'n fleece kopen en meenemen. Niemand die je tegen houdt. Zo moet je het een beetje zien.
Ik neem maar aan dat de fleece 2 lbs weegt. Kosten met Fedex zijn $82.87.
Echter bij mij krijg je dus korting.33, 40 of 50%.
Goedkoopste verzendkosten zijn dus $41.43.
Alleen een fleece versturen is relatief duur. Als je het kan combineren met meerdere dingen die je evt zou willen kopen.

Wat betreft je laatste vraag. Met een koeriers service heb je geen problemen. Het wordt gewoon netjes afgeleverd op de dag dat het afgeleverd hoort te worden. Je hebt namelijk niet met ABX te maken.
Als je nog vragen hebt dan hoor ik het graag

Mark
www.weship-it.com

jay00 said...

Beste Mark,

Ik koop soms (1 of 2x per jaar) motorcross benodigdheden... dit telkens voor bedragen 500$ tot 1000$. hier zit ik ook telkens met de vrees dat onderschept wordt en nog een fikse meerprijs achterkomt. Kunnen ik via jou dit makkelijker en goedkoper laten verlopen? thx

Jay00 said...

vergeten te vermelden:
is telkens uit de VS dat dit komt.

Mailbox intl said...

Wat bedoel je met onderschept worden? dat je goederen bij de douane terecht komen en daar weken blijven liggen?
Nee dat zal bij mij niet voorkomen.
Het wordt gewoon netjes in een paar dagen bij je thuisbezorgd.

Wat de bezorgkosten zijn is afhankelijk van de grootte en het gewicht en natuurlijk het plan dat je kiest (kortingspercentage)
Wat ik ook altijd doe is kijken of ik het pakket kleiner kan maken dan dat het wordt opgestuurd. Dat scheelt soms een hele hoop.
Zo haal ik bijv altijd schoenen (met toestemming) uit hun dozen. Dan kan ik het veel kleiner verpakken en scheelt zo $20 op de verzending. Als je weet wat je wilt kopen dan kan ik je een goed idee geven

mark
www.weship-it.com

Jay00 said...

en weet ik dan op voorhand wat de invoertaxen zullen bedragen? Of is dit met een forfait die je rekent. want nu weet in nooit of ik bv. 25€ betaal als forfait of als ze de zending volledig controleren en btw er zo maar bijlappen.

grtz

Lynn said...

Beste Mark,

Op 11 januari '10 belande mijn bestelling bij de douane in Brussel. Via us postal is het daar toegekomen, op hun tracking site staat er "into foreign customs". Vandaag zijn we al 2 weken verder... ik volgde de raad op die ik hier vond. Stuurde mijn betalingsbewijs op en de andere nodige info. Maar het paketje staat nog altijd vast bij de douane. Deze ochtend heb ik gebeld. Een vrouw vertelde mij dat ze moeten wachten tot de douanier langskomt. Normaal gezien 2x per week gebeurt dat. Nogthans mijn bestelling ligt daar al 2 weken. Heel vriendelijk en behulpzaam zijn ze daar niet... ik begin echt een beetje mijn gedult te verliezen. Is het normaal dat het zolang duurt eer het de douane passeert?

freek said...

Moet ik dan enkel met jouw verzendkosten rekening houden of komt er taks bij ook?

Mailbox intl said...

@ Lynn

yep, bij de post is dat schijnbaar normaal

@ freek
Ik heb verder niets met belastingen te maken natuurlijk. Ik ben alleen de verzender. Belasting zul je in principe altijd moeten betalen ongeacht wie het stuurt.

Wat je niet extra hoeft te betalen is aanbiedingskosten, iets wat je bij de post wel moet betalen als je je pakketje in ontvangst neemt.

Anonymous said...

Bedankt voor de nuttige tips!

Hierna mijn verhaal omtrent een aankoop op 24/12/2009 via internet, verstuurd via USPS+DSV+Taxipost.

Product: Educational Electronic Kit
Effektieve waarde verzending: US$147.50
USPS EMS: US$48.35 (incl. US$1.35 insurance)
Totaal bedrag verzending: US$195.85

History USPS - Track & Confirm:
(via Package-ID op www.endicia.com)
-Bullet At Foreign Delivery Unit, January 29, 2010, 6:29 am, BELGIUM
-Bullet Out of Foreign Customs, January 27, 2010, 8:50 pm, BELGIUM
-Bullet Into Foreign Customs, January 08, 2010, 11:37 am, BELGIUM
-Bullet Into Foreign Customs, January 07, 2010, 3:48 pm, BELGIUM
-Bullet Arrived Abroad, January 07, 2010, 3:48 pm, BELGIUM
-Bullet International Dispatch, January 06, 2010, 10:53 am, ISC NEW YORK NY(USPS)
-Bullet Arrival
-Bullet Processed through Sort Facility, January 05, 2010, 5:18 pm, NEW YORK, NY 10199
-Bullet Electronic Shipping Info Received, January 04, 2010

20/01/2010 Beginnen rondzoeken op internet naar info en op deze site terecht gekomen. Email (wpc@be.dsv.com) en fax (02/5566620) gestuurd met alle gegevens:
-USPS receipt number
-Beschrijving inhoud
-Kostprijzen (zie begin bericht)

21/01/2010 Brief van DSV ontvangen 'Vraag om inlichtingen voor postale dedouanering'

25/01/2010 Via 02/5566611 uiteindelijk binnengeraakt bij DSV, en via USPSnr. te weten gekomen dat de zending klaar lag om opgehaald te worden door Taxipost (de info verzonden via email of fax was blijkbaar voldoende, heb de 'vraag om inlichtingen'-brief niet beantwoord)

29/01/2010 Verzending aangeboden door Taxipost na betaling van 59.40€:
- 0.34€ kosten voor voorschot
- 34.06€ BTW import België
- 25.00€ formaliteiten

Dus: 21 dagen vanaf douane België tot aan voordeur (Diegem)!

Spijtig.

mark said...

Die 25 euro formaliteiten is dus echt belachelijk he (ook die voorschot kosten trouwens!!!)

USPS is dus helemaal niet goedkoop zoals je ziet.
Verzending is ineens bijna twee keer zo duur geworden!!!!
Daarbij duurt het 21 dagen en moet je allerlei zooi opsturen.

Met fedex in 2 tot 4 dagen afgeleverd, je hoeft niks op te sturen en geen formaliteits of voorschotkosten

Mark
www.weship-it.com

Anonymous said...

Ik heb ook een pakje laten overkomen uit de States. Het betreft een barcode scanner van een 600 EURO.
Op 20/01/2010 aangeboden bij DSV, nu 29/01/2010 nog altijd geen nieuws.

Ik heb direct een mail gestuurd met een ebay factuur, alle mogelijke inlichtingen i.v.m. de inhoud. De mail heb ik trouwens verschillende malen gestuurd, telkens met de vraag om mij in te lichten als dit voldoet, maar ze weigeren daar blijkbaar zulke mails te beantwoorden.

Hoe weet je nou of ze de factuur e.d. hebben gehad????

Ze hebben mij aan telefoon (zonder opzoeking) medegedeeld dat dit normaal is, aangezien ze het druk hebben? Dit is ook de ALLERLAATSTE maal dat ik met USPS/DSV in zee ga, dan betaal ik ook liever wat meer aan Fedex ofzo, dat je tenminste géén weken moeten wachten.

PS: kan het gebeuren dat het pakje daar gewoon blijft liggen en dat ze het "vergeten" te versturen en dan uiteindelijk gewoon terug naar de states sturen?

Anonymous said...

Heb hier vroeger al eens gepost ivm waterskiboots. Toen had ik geen problemen en verliep alles bijzonder vlot.

Deze keer heb ik een Porsche Design Limited Edition aansteker gekocht. Opnieuw in de US en opnieuw verzending via USPS.

Into Foreign Customs, February 01, 2010, 2:17 pm, BELGIUM
Arrived Abroad, February 01, 2010, 2:17 pm, BELGIUM
International Dispatch, January 27, 2010, 10:14 am, ISC SAN FRANCISCO (USPS)
Arrival
Processed through Sort Facility, January 25, 2010, 9:19 pm, SEATTLE, WA 98168
Electronic Shipping Info Received, January 25, 2010


Dit is hoe het er voor staat tot nu toe.

Omdat ik die ambtenaren voor geen haar vertrouw ben ik opnieuw maar proactief in gang geschoten.

Na een tiental keer bellen geraakte ik binnen bij DSV. Er werd nogal bot opgenomen met "Douane". Omdat ik daaruit niet kan opmaken of dat Nederlands of Frans is begon ik m'n uitleg in het Nederlands. Er werd gewoon geantwoord in het Frans zonder ook maar te vragen of dat ging voor mij. Gelukkig wel dus ben ik maar overgeschakeld op Frans. De dame in kwestie bleek verantwoordelijk te zijn voor US dus daar had ik even geluk. Mijn pakje zou tegen eind deze week worden vrijgegeven. Ze vroeg nog mijn tel-nr en zou me ZELF eind deze wek terugbellen om de paypal-factuur door te sturen want "nu is het nog te vroeg". Dat laatste vond ik nogal vreemd. En die mensen waar je amper binnen geraakt, die dan nog eens zelf gaan terugbellen.
Eerst zien en dan geloven.

Nu goed, ik hou het in de gaten en als er tegen vrijdag niets veranderd is bel ik de hele namiddag tot ik iemand aan de lijn heb.

Unknown said...

Wel, ik heb vrij veel ervaring met het bestellen in het buitenland, HongKong, Japan, USA. Ik heb ook een account bij Weshipit.com.

Mijn ervaring is dat je een beetje moet uitzoeken wat het meest interessante is. De kans op interceptie bij douane variëert, en heeft wel wat te maken met de maat van het pakket.

Weshipit is een leuk en interessant alternatief, maar niet altijd voordelig. Je betaalt vrij hoge verzendkosten, en je betaalt altijd je inklaring + dossierkosten. Als je regelmatig bestelt zoals ik, dan geef ik er de voorkeur aan met kleine paketten om het risico te nemen. 60 % komt er zo door, zonder kosten, 30 % draagt een factuurtje van € 10 (forfait) en slechts 1 op de 10 paketten krijgt de volle pot. Als ik daarentegen grotere paketten bestel, waarvan ik vrijwel zeker ben van interceptie door de douane dan passeer ik liever via weshipit. Het is ook interessant om meerdere paketten te bestellen en die dan daar samen te laten komen, en als 1 pakket te laten opsturen. Binnen de US krijg je nogal eens free shipping vanaf een bepaalde waarde.

Enig vraagje voor Mark...hoe zit het met de aangegeven waarde op een pakket ? Berust die louter op de verklaring van de klant ?


Mvg, Yves.

mailbox international said...

Hoi Yves,

De verklaring van de waarde berust inderdaad bij de klant. Als ik jouw pakketje krijg vraag ik altijd wat de waarde is. 9 van de 10 keer zit namelijk al geen bon bij.
In de praktijk werkt het zo.
de douane heeft geen tijd om pakketjes open te maken en als het aannemelijk is wat er in zit zullen ze het met rust laten en betaal je belasting over wat er op het papierwerk aan de buitenkant zit. Het is echter aan de ontvanger om te bewijzen wat de waarde is als er om gevraagd wordt.
Sommige mensen nemen het ( geringe risico) en laten er een lagere waarde opzetten en anderen zetten er de werkelijke waaarde op.
ik hoor eigenlijk nooit dat er klachten zijn.
kijk als jij een telefoon verstuurd en laat mij daar $50 opzetten dan valt dat op omdat de douane ook wel weet dat er een iphone of nieuwe google nexus phone in zit. Als jij echter 10 designer shirts koopt en er $100 op laat zetten als ze in werkelijkheid $1000 kosten dan valt dat niet op want $10 voor een tshirt is heel normaal.

Heb ook een vraagje terug.
Ben namelijk altijd nieuwsgierig wat andere bedrijven doen.
Als zij een pakketje voor je binnenkrijgen, maken ze het altijd zo klein mogelijk voor je voordat ze het doorsturen.
Het is namelijk vaak zo dat pakketjes binnen Amerika vaak in veel te grote dozen wordt verstuurd.
Voor binnenlands verkeer niet zo'n probleem maar op international shipping vaak wel.
Dat kan je zo maar 20-30 dollar schelen.
Klopt het ook dat je vooraf al geld moet storten?

groetjes,

mark

www.weship-it.com

Wimsky1977 said...

hoi,
een verkoper heeft 24 hotwheels auto'tjes opgestuurd (oudere modellen) op 18 januari , sinds 22 januari staat op into foreign customs en sindsdien nog steeds niets ontvangen en ook geen brief gekregen voor extra informatie.
Heb info gemaild naar die mensen maar geen reactie. Hoop dat ze het niet weersturen ... en tel. namen ze niet op. Weet iemand wat tijdsduur is max. alvorens ze terug sturen?

Psykose said...

hallo

wimsky ik heb een gelijkaardig probleem. ik heb een mail gestuurd met alle informatie zoals hier op de site beschreven.

heb je er uitdrukkelijk bijgezet dat je een antwoord verwacht?

want toen ik mijn 1ste mail gestuurd heb kreeg ik ook geen antwoord.
ik de tweede mail heb ik uitdrukkelijk (met uitroeptekens en al) gezet voor een antwoord terug de volgende dag om 7u45 s'morgens had ik al een antwoord terug.
Nu is het afwachten en hopen dat ze hun eraan houden wat ze weerstuurden we zijn al bijna een maand verder sinds het bij hun is toegekomen.

Anonymous said...

Hier hetzelfde liedje.

Costuums laten afkomen van US met usps

Into foreign customs op 29 januari en tot op vandaag nog altijd daar.

Met dsv gemaild maar niks. Probeer te bellen maar kom niet door.

Probleem is dat wij deze 12 februari 2010 nodig hebben. Denk dat ik dan maar voor andere kledij ga kijken.

Lynn said...

Ik heb enkele dagen geleden mijn verhaal al eens gepost hier... en er komt echt geen einde aan deze nachtmerrie.

Vrijdag 4 februari zagen we eindelijk op de site van us postal tracking dat mijn paketje uit de douane was. Ik was dolblij! Eindelijk na 24 dagen bij de douane kwam er schot in de zaak.

Nu 9 februari is er nog altijd niets toegekomen. Ik belde naar taxipost om te weten hoe het zat en deze man vertelde me dat mijn paketje teruggestuurd wordt of al terug in de US is! Reden: adresgegevens zijn niet correct!

Nogthans hebben we alles netjes doorgestuurd naar de douane. Hoe kan het nu dat mijn adresgegevens niet correct zijn! En wat moet ik nu doen. Naar wie moet ik nu bellen?
Ik ben echt ten einde raad.
Wanneer ga ik nu eens eindelijk dit paketje aankrijgen!!!

Lynn

Azazelbe said...

AHA,

Schot in de zaak:
Een paar posts geleden vertelde ik over de Porsche Design aansteker die uit Amerika werd verstuurd.

Uiteraard kreeg ik naar het einde van de week geen telefoon van DSV zoals die dame eerst had gezegd. Dus ben ik hen zelf maar beginnen bestoken met telefoontjes en emails met alle nodige info. Ondanks de aangeschakelde leesbevestiging en de uitdrukkelijke vraag naar een bevestigende mail krijg je op je mails geen reactie. Mijn ervaring met bellen is als je maar genoeg probeert op de verschillende nummers krijg je altijd wel iemand aan de lijn. Soms heb je 5 pogingen nodig soms 30. Maar als na 5 keer rinkelen niemand opneemt, haak dan in en probeer een ander nummer anders kom je toch maar op zo'n bandje terecht dat de correspondent niet te bereiken is.
Telkens vroeg ik waar mijn pakje bleef omdat ik toch alle nodige info had verzonden en het hier om een simpele aansteker ging en geen pakweg verrijkt uranium. Iedereen bevestigde dat ze al mijn info hadden en ook mijn juist gsm-nr maar dat het land duurde omdat het "zeer druk" was. Als het bij mij zeer druk is werk ik gewoon nog harder maar dat kan je zoals blijkt niet van iedereen verwachten. Maar mijn bellen heeft vruchten afgeworpen want vandaag zat een briefje in de bus van taxipost. Ik kan vanaf morgen mijn pakje ophalen bij de post. Ideaal, want ik heb het vanaf morgenavond nodig. De prijs vermeld op het taxipostpapiertje is 10 €, dus ik heb blijkbaar het standaardtarief gekregen, ook al had ik de factuur doorgemaild.
Ik kreeg gisteren trouwens een reply op mijn mail dat het postpakje zou worden verstuurd met taxipost. Reactie op je mails krijg je dus enkel als alles al is afgerond.

Boodschap is dus bellen, bellen, mailen, bellen, mailen, bellen. Laat ze daar niet gerust en uiteindelijk krijg je een beetje beweging in de bureaucratie!!

Out of Foreign Customs, February 09, 2010, 6:50 pm, BELGIUM
Into Foreign Customs, February 02, 2010, 12:41 pm, BELGIUM
Into Foreign Customs, February 01, 2010, 2:17 pm, BELGIUM
Arrived Abroad, February 01, 2010, 2:17 pm, BELGIUM
International Dispatch, January 27, 2010, 10:14 am, ISC SAN FRANCISCO (USPS)
Arrival
Processed through Sort Facility, January 25, 2010, 9:19 pm, SEATTLE, WA 98168
Electronic Shipping Info Received, January 25, 2010

Anonymous said...

Er komt schot in de zaak met de costuums. Gisteren medewerker van DSV aan de lijn gehad, die deelde mee dat ik alle gegevens moest faxen of mailen. Heb de beide gedaan. Was trouwens wel een hulpzame en vriendelijke man aan de lijn. Vandaag weer gebeld of ze alles ontvangen hadden. Kreeg te, horen dat MORGEN word geleverd en 84.19 bijbetalen op carnavalskleren!!! Denk dat ik me toch nog eens bedek voor ik goedkoper uit het buitenland bestel.

mark said...

het is toch belachelijk dat je zoveel moeite moet doen om je pakketje thuis te krijgen.
Ik weet niet hoe en wat over de carnavalskleren maar ik neem aan dat je niet voor de hele buurt hebt gekocht.
Versturen met fedex 12x12x4 inch doos 4 lbs (mijn schatting van een setje carnavalskleren) kost 55-73 dollar met mijn bedrijf per fedex verstuurd afhankelijk van het gekozen kortingspercentage.
Uitgaande van de duurste manier $73 plus misschien $100 voor de kleren?
Als de gekochte goederen onder de 150 euro blijven betaal je alleen BTW 21%

Volgens de zakjapanner is dat $36.33 of ong 27 euro in mijn geval

Als je de nota voor die 84 euro binnen heb zou je dat dan kunnen posten, incl maten en gewicht van het pakje en wat de verzendkosten waren.
Ik wil de boel graag eens naast elkaar leggen

Alvast bedankt.

Mark Egbers
Mailbox Intl
www.weship-it.com

Anonymous said...

We hebben het pakje ontvangen. Moet wel zeggen de de meneer van taxipost wel een heel lieve en behulpzame man was. Daar hebben we dus niet over te klagen :-)

Zoals gevraagd Mark hier de gegevens. De doos was 39 H - 42 B - 53 L

Waarde van de goedren 244.4 $
Verzendkosten 70.70 $
Gewicht 14lb denk ik
Het waren 4 volwassenen kostuums (maar geen zware materialen hoor) , 2 kinder kostuums, 2 baby en 2 stuks accesoires. Dus 10 in totaal.

84.19 kosten wat ik aan taxipost moest betalen waren:
Kosten voor voorschot 0.58 euro
BTW import belgie 52.67 euro
Belgische douanerechten 5.94 euro
Formaliteiten 25 euro.

mark said...

ik heb het even opgezocht en een pakket van 14 lbs zou bij mij tussen de 92 en 124 dollar hebben gekost afhankelijk van het gekozen plan.
Echter je betaalt geen voorschot, geen douane rechten en geen formaliteiten wat in dollars ong $41 heeft gekost.
Tel je die bij de $70.70 die je betaald hebt dan kom je op $112.55

Het verschil is wel dat je pakje er 18 dagen over heeft gedaan en dat je tijd en energie in hebt moeten steken om je pakketje geleverd te krijgen en dat je er niet van opaan kunt wanneer je het krijgt. Met fedex heb je het gewoon in 2 of 4 werkdagen in huis.

Als laatste wil ik vragen of de doos helemaal volzat of dat ie met een beetje moeitw een heel stuk kleiner kan?

Mark

Anonymous said...

Hoi Mark,

Ja, het pakje had met gemak kleiner gekunt. Het zat met papier opgevuld boven en de pakketjes op zijn eigen waren iets groter dan A4 formaat.

mark said...

Met de USPS is het vervoeren van "lucht" gelukkig niet zo'n heel groot probleem maar je was dus beter af geweest met mijn service. Kosten waren ong hetzelfde geweest maar veel sneller en je hoeft alleen maar de deur open te doen voor de bezorger ipv tig telefoontjes, faxen en emails in de hoop het thuis te krijgen.
In ieder geval heeft het er acteraan zitten zijn vruchten afgeworpen want het is dit weekend toch carnaval in Europa?

Mark

Anonymous said...

Hoi Mark,

Het is inderdaad dit weekend tot woensdag Carnaval. En ik zal zeker aan u denken als ik volgende keer iets ga betellen. Had ik het op voorhand geweten dan was de hele toestand niet nodig geweest. En zoals we in Limburg zeggen. Alaaf, alaaf, alaaf!!!!!

wimsky1977 said...

ondertussen heb ik verleden maandag antwoord gekregen op mail dat pakket binnen de 4 dagen bij mij zal zijn, we zijn week verder nog steeds niet en als ik trackcode ingeef staat de status nog steeds into foreign customs.
Verleden week maandag brief gehad voor extra info, copy van betaling gemaild + ingescande brief met gegevens. nog steeds niet .... SERVICE ????? telefonisch niet te bereiken.

Wally said...

Dezelde hel hier.
Pakje opgestuurd vanuit Californie door een vriend. Er zat een rugzakje en een regenjas in en wat kleine spullen. Verzekerde waarde via USPS : 150 $.
Het ligt ondertussen al 20 dagen ergens in een rek bij de douane, komen ze plots met een brief "verzoek tot informatie" en vragen ze, nee EISEN ze een factuur. Na lang proberen zo'n "skild en vrind" figuur aan de lijn waaraan ik uitlegde dat ik meestal geen factuur heb als ik een geschenk krijg. Nu maar afwachten want "et oofd van de douane t'is gaat een beslissing nemen monsieur...".

Dit kan toch gewoon niet meer.
Ik krijg bijna maandelijks pakjes en inderdaad, af en toe ben je de sigaar en zitten ze zowat moeilijk te doen, uiteindelijk komt het wel, alleen moet je dan weer zo'n onnodige kosten betalen waaraan je gewoon geen zak kan doen. Erg, erg, erg dat zoiets gewoon kan.
Mijn naam, GSM nummer EN Email staan op de verzendnota dus daaraan ligt het niet.

Het is gewoon dat ik weer epch heb en via hun "random choice" er weer moet aan geloven....

Wat een fucking middeleeuwse toestanden toch...

Wimsky1977 said...

good news,

heb eindelijk deze morgen iemand aan de lijn gehad na 30tal pogingen de voorbije dagen, precies beste te bellen rond 8h15.
Pakket wordt vandaag afgeleverd bij mij.... kosten 54 euro terwijl goederen waarde hebben van 98 dollar....

dus pakket is op de 2 dagen na een maand bij DSV geweest.

Wat betreft een klacht bij ombudsdienst post, zeer snel reactie via tel. gisteren klacht gestuurd, deze middag telefoon.

groeten

Kny said...

Het is weer feest met USPS.

Into Foreign Customs, 2010-02-04, 17:49:00, BRUSSELS EUROPEAN MAIL CENTRE
Arrived Abroad, BRUSSELS EUROPEAN MAIL CENTRE
International Dispatch, ISC CHICAGO IL (USPS)
Arrival, ISC CHICAGO IL (USPS)
Processed through Sort Facility, TOLEDO, OH, 43601
Processed through Sort Facility, DETROIT, MI, 48242
Acceptance, BOWLING GREEN, OH, 43402

Nog steeds geen nieuws.

Ik heb Taxipost reeds alle documenten opgestuurd maar zij zeggen nog geen scan van het pakje te hebben. Het ligt dus ergens bij de douane. Men zei dat men ernaar ging informeren en men heeft dat ook gedaan (Taxipost was zeer vriendelijk). Daarna heeft men teruggebeld dat de douane geen spoor van het pakje kon vinden en dat men mij aanraadde klacht neer te leggen.

Op die moment hebben zowel ik (bij de Post) als de verkoper (bij USPS) een klacht neergelegd. Ik kreeg reeds een brief van de klantendienst van de Post dat het pakje op Belgische grondgebied is, maar in beslag genomen is door de douane om de inhoud ervan te laten doorzoeken...

Hopelijk komt het allemaal in orde. Enige suggesties naar verdere stappen?

Unknown said...

Hey,

Ik bevindt mij momenteel in hetzelfde straatje als zovelen van jullie. Nu had ik graag geïnformeerd of hier iemand aanwezig is die weet wat nu het juiste e-mail adres is van abx België in Brussel sinds die overgenomen zijn door DSV.

Ik zou die graag zoals beschreve, willen contacteren via mail en telefoon, maar vind na de overname niet direct de juiste gegevens om die mannen te contacteren.

Alvast bedankt voor de hulp.

Groetjes
Sebas

Anonymous said...

bij mij hetzelfde feest maar al met meer geluk.verstuurd 1feb usa. brussel 6feb aangekomen en na veel mailen en bellen vandaag te horen gekregen dat ze er eens na gekeken hebben en de papieren in orde waren. oke dacht ik en toen kreeg ik nog te horen en dat is dan nog eens 61€ extra om dat ze eens van hun stoel zijn gekomen stelletje rand debiellen. @ sebastiaan best mailen naar wpc@be.dsv.com en wpc@abxlogistics.be en bellen zeker om 8s'morgens al proberen en ik belde dsv op 02/5566602 of 11 good luck en axipost op 02/012345 en @ mark van weship-it heb het adresje opgeslagen en ga het zeker nog eens nodig hebben en zal je dan zeker contacteren en ik denk dan zeker via www..... bereikbaar zal zijn zeker ? succes aan iedereen en hopelijk eindig voor mij de nachtmerrie donderdag morgen als de bel gaat en dan is er niemand thuis :-} wat normaal.

mark said...

Yep, ik ben bereikbaar via:
www.weship-it.com
Mark@weship-it.com
skype: weship-it
telefoon 001 417 942 1697

Groetjes,

Mark

Anonymous said...

Read it and weep :

Out of Foreign Customs, March 05, 2010, 7:39 pm, BELGIUM
Bullet Into Foreign Customs, February 15, 2010, 2:43 pm, BELGIUM
Bullet Into Foreign Customs, February 13, 2010, 2:29 pm, BELGIUM
Bullet Arrived Abroad, February 13, 2010, 2:29 pm, BELGIUM
Bullet International Dispatch, February 12, 2010, 6:35 am, FOREIGN CENTERJERSEY CITY NJ 099
Bullet Arrival
Bullet Acceptance, February 08, 2010, 5:31 pm, NEW YORK, NY 10018

3 weken lang heeft mijn pakket in de Belgische douane gelegen. Echt een nachtmerrie. Nochtans begon het verhaal behoorlijk hoopvol.

De eerste week heb ik spontaan een telefoon gekregen van iemand van de douane die vroeg naar de inhoud van het pakket. Ik heb kort uitgelegd wat het product was en dat het voor persoonlijk gebruik is. Alles in orde zei hij en de week erna zou ik het pakket in de bus krijgen. Week erna nog steeds geen spoor van mijn pakket... Ondertussen eens een tracking gedaan op USPS en bleek dat mijn pakket nog steeds in "foreign customs" lag. Dan ben ik na wat gegoogle op deze blog terecht gekomen. Het eerste wat ik gedaan heb is een bewijs van betaling van Paypal gemaild naar ABX. Zo ben ik ook aan het telnr. van ABX geraakt. Eerste poging om te bellen was hopeloos. Na 17u nam er niemand op. Soms was het bezet maar kort erna kreeg je een beltoon maar toch nam er niemand op. Heel verdacht. Soit, dan dag erna geprobeerd en nu gebeld rond 10u en direct een mevrouwtje aan de lijn gekregen. Ze was franstalig maar heb mijn uitleg toch gedaan in het Nederlands. Wat bleek, mijn pakket lag daar gewoon stof te vergaren en ze zei me dat ik een bewijs van betaling moest opsturen/mailen/faxen. Ik zeg haar dat ik dit reeds gemaild heb en ze zei dat dit dan snel in orde zou komen.

Enkele dagen later nog altijd geen respons op mijn e-mail en de tracking gaf nog altijd aan "into foreign customs". Dus besloten om nog maar eens te bellen. Dit keer een Nederlandstalig meneer aan de lijn gehad. Opnieuw uitleg gedaan, mijn tracking nr doorgegeven. Een momentje zei hij en wat later wist hij me te vertellen dat dit in orde zou komen en dat ik mijn pakket de maandag erop mocht verwachten. Ondertussen zijn we die bewuste maandag en hallelujah ik heb het eindelijk gekregen ! Maar om de nachtmerrie compleet te maken heb ik nog een bijkomende kost van 75 euro (op een waarde van 175 euro) moeten betalen. 25 euro alleen al aan "formaliteiten". Begrijpe wie kan.

Mocht ik zelf nooit op onderzoek gegaan zijn dan lag mijn pakket er nog altijd denk ik. Dit is toch wel zeer ondermaats wat service betreft !

Moraal van het verhaal : bestel nooit iets dat via USPS verstuurd wordt.

En ABX/DSV zuigt apenootjes.

mark said...

Die formaliteitskosten heb ik ook nog nooit gesnapt want daarmee kost het meer met de USPS dan met fedex

Helaas lezen de mensen dit blog pas nadat ze met USPS hebben verstuurd.
Als je dus de volgende keer iets uit de USA wilt halen even contact met mij opnemen. Dan heb je het gewoon snel en zeker thuis en je hoeft nergens achteraan en nog goedkoper ook!

groetjes,

Mark
www.weship-it.com

Erwin said...

Ziet er niet slecht uit, probleem is dat ik eerder geïnteresseerd ben in zendingen vanuit Nieuw-Zeeland en Japan...

Verzending is bij NZ gratis wereldwijd (www.wingnutwings.com).
Wat ik niet begrijp is dat ik bij een eerdere zending op het inklaringsformulier dat ik bij navraag gekregen heb er 2 bedragen vermeld staan ivm de nominale waarde:
type A00 twv 214, 78 euro met 0% heffingsvoet en
type B00 twv 239,78 euro met 21% heffingsvoet
(trouwens omgerekend was de waarde toch toen net geen 200 euro vlg de koers van de NZD)

Reken daarbij nog eens 25€ formaliteiten en ik kwam aan de lekkere som van 75€.

Vraag is, vanwaar het 25€ hogere bedrag waarop BTW geïnd werd? (of rekenen ze die formaliteitskosten ook al mee in hun BTW-berekening????).

Jan said...

Kan enkel maar bevestigen van NIET te versturen via USPS.

Gebeld met DSV (binnen na 2 keer, int Nederlands zelf), April 09, 2010, 08u20
Kreeg de melding dat ze nog aant wachten waren op de nodige papieren. Mijn mail met paypalfactuur hadden ze via mail wpc@be.dsv.com correct ontvangen.

Mijn advies: BEL ONMIDDELLIJK na je mailtje en laat het bevestigen aan de telefoon. Mijn pakketje zou zeker volgende week afgeleverd kunnen worden. fingers crossed!

Sowieso bel ik vanavond, morgenvroeg, morgenavond, ... opnieuw tot het er is. Die mannen een beetje aan hun vet zitten helpt!

Into Foreign Customs, April 08, 2010, 9:22 pm, BELGIUM
Arrived Abroad, April 08, 2010, 9:22 pm, BELGIUM
International Dispatch, April 07, 2010, 8:40 am, ISC CHICAGO IL (USPS)
Arrival
Processed through Sort Facility, April 06, 2010, 7:44 pm, PALATINE, IL 60095
Electronic Shipping Info Received, April 06, 2010

boris said...

Zit ook met zo'n usps verhaal en vind nu pas je blog...
Spijtig, maar voor volgende bestellingen zal ik er zeker gebruik van maken... Intussen al een mail gestuurd naar dsv, maar na wat ik hier heb gelezen wil ik ook een fax sturen met alle gegevens, kwestie van zekerder te zijn. Heeft iemand het juiste faxnummer voor me?

thanks!

mark said...

Hoi Boris.

Even dat je het weet. Het blog is gestart door Mark van de Borre.
Ik ben een andere Mark (die het shipping bedrijf Mailbox INTL heeft)
We hebben toevallig dezelfde voornaam haha.
Maar het is dus wel zo dat ik deze problemen nooit heb en jij je pakketje gewoon netjes op tijd hebt zoals het hoort, zonder achteraan gebel en gezeur iets wat bij de post schering en inslag is.

Mark Egbers

Jan said...

Denk niet dat er verschil is tss mailen of faxen. Die persoon die ik aan de lijn had wist me binnen de 5sec te vertellen dat hij mijn mail voor mij had. Op dat gebied zijn ze bij DSV dus intussen wel uitgerust (ze zullen hier ook wel mee lezen hé)

Zoals velen al eerder schreven hierboven: BELLEN, elke dag :)

Jan said...

Deze morgen opnieuw gebeld. Na 5 keer binnen geraakt. Deze keer helaas franstalig... Na een overleg met haar collega wist de mevrouw van DSV me te zeggen dat het pakketje eind van deze week zou toekomen.

Volgens mij komen alle mails die we sturen naar wpc@be.dsv.com op één computer aan waar ze per pakket moeten gaan zoeken. Dat duurt een eeuwigheid alvorens ze de e-mail gevonden hebben. Maar efin... keep you posted!

Anonymous said...

@Jan
Voor mij hetzelfde verhaal. Gebeld om 08h04 en een franstalige dame aan de lijn. Het zou ook voor deze week zijn. Het leek of ze mijn mail had gevonden.

Kristof said...

Weet iemand of je altijd moet betalen?
En of je achteraf dient te betalen of op voorhand?

Kristof said...

@Jan
Voor mij hetzelfde verhaal. Gebeld om 08h04 en een franstalige dame aan de lijn. Het zou ook voor deze week zijn. Het leek of ze mijn mail had gevonden.

Ik hoorde wel dat men in papier aan het zoeken was dus volgens mij worden de mail geprint.

Jan said...

Mijn zending is al op donderdag 8 april toegekomen bij DSV:
> Into Foreign Customs, April 08, 2010, 9:22 pm, BELGIUM

Na (opnieuw) telefonisch contact met DSV mocht ik vernemen dat ze pas vandaag (dinsdag 13 april) het pakketje hebben doorgegeven aan "de dienst inklaringen". Er zit daar dus een veel vertraging op. Volgens de man aan de lijn zou mijn pakket pas tegen eind van de week worden "vrijgegeven". Op de vraag waarom dit zolang duurt: "Ah dat is het systeem hé meneer".

Als het wordt vrijgegeven is dat nog zichtbaar in track&trace van usps, daarna zit het bij De Post.

@Kristof: bij mijn weten dien je de BTW + eventuele accijnzen + aanbiedingskosten (die DSV lekker in zijn eigen zak steekt) CASH te betalen aan de postbode. Die BTW wordt trouwens berekend op de waarde van uw pakket + de verzendingskosten. Ook lekker eerlijk hé :-)

Kristof said...

@Jan
Heb net ook weer gebeld. Een vriendelijke dame met hetzelfde verhaal. Vandaag word de prijs bepaald! Misschien deze week vrijgegeven.

Jan said...

Olé, sinds vanavond lees ik:
> Out of Foreign Customs, April 13, 2010, 7:20 pm, BELGIUM

Onmiddellijk kon ik via http://www.post.be/etr/base/welcome.do?method=checkCookie&lang=nl mijn pakketje terugvinden (USP-code invullen bij "geef klanten referentie in".)

Ben eens benieuwd hoeveel tijd De Post zal nodig hebben om van Brussel naar Limburg te rijden :-)

Kristof said...

Dan heb jij meer geluk dan ik. Mijn staat nog steeds hetzelfde.
Wat heb je gekocht als ik vragen mag. Elektronica?

Kristof said...

Vervolg van het horrorverhaal...

Detailed Results:

Into Foreign Customs, April 08, 2010, 8:21 am, BELGIUM
Into Foreign Customs, April 07, 2010, 3:17 pm, BELGIUM
Arrived Abroad, April 07, 2010, 3:17 pm, BELGIUM
International Dispatch, April 06, 2010, 10:07 am, ISC NEW YORK NY(USPS)
Arrival
Processed through Sort Facility, April 05, 2010, 4:34 pm, NEW YORK, NY 10199
Acceptance, April 05, 2010, 3:05 pm, NEW YORK, NY 10036

09/04/2010 mail gezonden aan DVS zoals men hier aangeeft

12/04/2010 08h04 gebeld en hebben documenten ontvangen. Zou voor deze week zijn.

13/04/2010 08h06 gebeld en documenten zijn in orde maar papieren gaan nu naar inklaring voor bepaling van de waarde.

14/04/2010 brief ontvangen voor inklaring. Gebeld 10h15 en zelfde verhaal als 13/04/2010. Zou voor deze week zijn...

Jan said...

apple ipad ;-)
deze morgen om 8u30 de levering al ontvangen. Verpakking was opengemaakt, maar alles was ok!

Case closed. Never USPS en DSV.

Anonymous said...

Hallo,

Hier voor de tweede keer op rij dezelfde doffe ellende met USPS en DVS...

Op het nummer 02/556 66 17 geraak je blijkbaar wel relatief vlot binnen. Het probleem is dat ze daar nu al een tijdje zeggen dat alle papieren in orde zijn (heb gefaxt en gemaild vorige week), maar dat de douane het nog moet vrijgeven...

Hebben die soms ook aanvuring nodig via telefoon? En is daar misschien ergens een nummer van te vinden?

Jan said...

Ik had nog een tweede levering uit de US met USPS. Niet te geloven maar DSV belde me deze keer zelfs spontaan op om te melden dat ze morgen geleverd wordt. Slechts 3 werkdagen bij DSV gelegen.

De douane kan je helaas niet aanvuren... al zou ik dat wel eens graag willen doen met een buske rooie mazout ofzo :-)

Kristof said...

Een echte schande is het. Vorige week elke dag gebeld en donderdag vonden ze niets meer terug. Heb vrijdag moeten terugbellen, ze moest het aan haar baas vragen. Vrijdag dadelijk gebeld en toen vertelde ze mij dat het voor levering dinsdag was! Ik geloof er niks van . De status op track en trace staat nog steeds hetzelfde sinds 8 april! Taxipost komt hier altijd klokslag 9 uur (zoals vandaag voor een nationale zending) Morgen op 9h05 bel ik en ik vrees dat ik kwaad ga worden...

NEVER EVER USPS!!!

Kristof said...

The story goes on...

Vandaag dus geen levering! Wat had je gedacht. Gebeld en de levering is voor morgen. Ben eens nieuwsgierig.

Kristof said...

Eindelijk. Pakket is aan Taxipost gegeven. Ik hoop op levering voor morgen.

Kristof said...

Pakje is eindelijk aangekomen.

@Jan, het ging hier ook over een Apple iPad ;) Mijn frustratie was groot toen ik las dat de uwe sneller geleverd werd.

Doos ook geopend door DSV maar inhoud untouched!

Van de moment dat taxipost het in handen had, ging alles supersnel. Taxipost had het gisteren om 14h in handen en vandaag dus geleverd.

Anonymous said...

Exact één week bij DSV.
Een week is eigenlijk belachelijk lang, maar ik was erop voorbereid :-) Pakket was nét voor de aswolk in Zaventem, dus druk kan het die week niet geweest zijn.
Twee keer nadenken vooraleer nog eens USPS te kiezen dus. Jammer dat ik deze site niet vroeger had gevonden, want een beetje wrang gevoel bij de 10 dollar extra voor express service.
Heb een paar keer gemaild met DSV, en wel steeds binnen de 24h antwoord, dus qua klantservice kan ik niet klagen. 25 Euro DSV kosten is gezien de verwerkingstijd niet ernstig.

Xtophe said...

Amaai, het gaat er hier beroerd aan toe, ik lees veel klachten.
Ik heb de test gedaan, en heb een iPad (3G versie) gekocht via een reseller via Ebay. Momenteel zit het pakket vast bij customs. Ook bij mij werd gevraagd om een kopie van de factuur, Paypal bewijs, en de waarde op te geven, alsook door te geven of het voor prive of commercieel gebruik was. Ik heb het vanmorgen doorgegeven via het gekende email adres, maar ik zie nog geen vooruitgang.

Anderzijds heb ik allerhande Ipad accesoires gekocht in de US Apple store en laten leveren op een consolidatie adres in de US. Deze dienst regelt ook de inklaring (naam http://www.borderlinx.com/ )

Gevolg: Borderlinx order is overseas geleverd op amper 3 to 4 werkdagen (DHL), Inklaring is gebeurd binnen enkele uren, zonder extra kosten.

Het order via USPS is 3 dagen vroeger verscheept, en ik zit nog te wachten op het pakket en op meer feedback.
Daarbovenop heb ik 10$ meer betaald voor express delivery dan via DHL, en het DHL pakket was in totaliteit 2 maal zwaarder

Het grote probleem is dat je in het ongewisse wordt gelaten, en idd de tracking van USPS beroerd is.

Laten we hopen dat alles in orde komt.
Nu ik hoop dat die facteur een bankcontact terminalleke heeft, daar het leveradres op mijn werk is. Bij ons is de overdag niemand thuis om het pakket te ontvangen.

ik ben bereid de inklaringskosten enz te betalen, daar gaat het mij niet om, daar ik het ook deed bij borderlinx, doch de dienstverlening tussen beide scheelt enorm.

Hieronder de vergelijking. Bij DSV/USPS is het te merken dat er in het weekend niet wordt gewerkt.

USPS:

Into Foreign Customs, May 17, 2010, 9:06 am, BELGIUM
Into Foreign Customs, May 15, 2010, 5:07 pm, BELGIUM
Arrived Abroad, May 15, 2010, 5:07 pm, BELGIUM
International Dispatch, May 12, 2010, 9:11 am, ISC CHICAGO IL (USPS)
Arrival
Processed through Sort Facility, May 11, 2010, 5:09 pm, DETROIT, MI 48242
Acceptance, May 11, 2010, 9:12 am, BELLEVILLE, MI 48111DHL

Monday, May 17, 2010 Location Time

15 Delivered - Signed for by : xxxyyyy Brussels - Belgium 13:21
14 With delivery courier Brussels - Belgium 08:41
13 Arrived at Delivery Facility in Brussels - Belgium Brussels - Belgium 05:40
12 Departed Facility in Brussels - Belgium Brussels - Belgium 04:57

Sunday, May 16, 2010 Location Time

11 Processed at Brussels - Belgium Brussels - Belgium 18:35
10 Clearance processing complete at Brussels - Belgium Brussels - Belgium 18:34
9 Arrived at Sort Facility Brussels - Belgium Brussels - Belgium 14:25
8 Departed Facility in East Midlands - UK East Midlands - UK 00:46
7 Transferred through East Midlands - UK East Midlands - UK 00:45

Saturday, May 15, 2010 Location Time

6 Departed Facility in Cincinnati Hub - USA Cincinnati Hub, OH - USA 10:25
5 Processed at Cincinnati Hub - USA Cincinnati Hub, OH - USA 05:36
4 Arrived at Sort Facility Cincinnati Hub - USA Cincinnati Hub, OH - USA 01:29

Friday, May 14, 2010 Location Time

3 Departed Facility in Columbus - West - USA Columbus - West, OH - USA 23:06
2 Processed at Columbus - West - USA Columbus - West, OH - USA 23:06
1 Shipment picked up Columbus - West, OH - USA 17:26

Hide Details

Unknown said...

Hallo iedereen,

ik heb op 29 Mei 2010 een APAD(android i-robot) besteld uit China via Ebay die eveneens via ems werd verzonden.
Dus ook alle troep doorlopen wat betreft douane en toestanden en vandaag werd ik gebeld dat het pakket Maandag 28 Juni zal geleverd worden en dat ik 63,80 Euro moet betalen.
Als ik nochtans alle kosten reken, dus invoerrechten, enz...(ongeveer 26%) op mijn aankoopprijs van 120Euro kom ik maar aan een 35 a 40 Euro uit.
Iemand enig idee hoe DSV aan 63,80 Euro komt en kan dit nog betwist worden eens het pakket geleverd en betaald werd ?
Ik verwacht toch normaal niet dat ik een bepaalde boete moet betalen want het gaat niet om een clone of namaak want het is een gewone tablet pc zoals je er tientallen verschillende merken in omloop hebt tegenwoordig.

Alvast bedankt voor jullie reacties.
Mvg,
Nico

mailbox Intl said...

dit komt waarschijnlijk omdat DSV zelf ook geld vraagt voor hun "uitstekende service"

Gewoon vragen hoe ze tot hun berekening komen.

Mark
mailbox intl

Koen Van den Bossche said...

Bedankt voor jullie nodige tips en informatie hier omtrent!

Het heeft me geholpen of misschien door een toeval ...

Steven said...

Wacht ook op een USPS zending.

Heb vandaag e-mail gestuurd naar het gekende DSV adres en netjes binnen enkele uren een bevestiging gekregen dat het pakket bij hun aangekomen is. Er stond ook dat zij mij zouden bellen als er een probleem zou zijn. Ben benieuwd voor het vervolg.

Groeten,
Steven

Anonymous said...

In totaal heb ik nu 5 pakketten via usps uit de states laten komen, over een periode van een jaar.
De rest allemaal via fedex en ups, daar nooit een probleem en binnen een paar dagen netjes afgeleverd.

Via USPS in belgie naar WPC - DSV is een totale RAMP. Pakket komt binnen, staat dan vervolgens 4 dagen daar, na veel bellen geraak je binnen en dan zeggen ze dat ze nog betalingsgegevens mankeren, die al wel 3 keer per mail gestuurd zijn. Vervolgens blijft het pakket daar nog een dag of 3 staan alvorens het geleverd wordt, en daarvoor mag ik elke keer 25 euro betalen.

Ik koop nu niets meer dat men via USPS naar belgie stuurt, al die verloren tijd en gebel is het me niet meer waard. Ik betaal liever iets meer via fedex en ups dan dat die bureacratische apen daar nog iets mogen "behandelen".

Noel said...

Ik ben ook al enkele dagen aan het wachten. Vandaag om half vijf eens gebeld en er nam dadelijk iemand op om te zeggen dat ze gesloten waren .... Al een klacht gemaild naar de ombudsdienst voor posterijen en naar DSV ben eens benieuwd. En nu met dat warm weer zullen ze nog minder gemotiveerd zijn daar vrees ik ;s
Details:
Into Foreign Customs, June 25, 2010, 8:36 am, BELGIUM
Into Foreign Customs, June 24, 2010, 8:26 pm, BELGIUM
Arrived Abroad, June 24, 2010, 8:26 pm, BELGIUM
International Dispatch, June 22, 2010, 11:14 am, ISC MIAMI FL (USPS)
Arrival
Processed through Sort Facility, June 22, 2010, 6:25 am, MIAMI, FL 33112
Processed through Sort Facility, June 21, 2010, 6:34 pm, MIAMI, FL 33152
Acceptance, June 21, 2010, 4:29 pm, MIAMI, FL 33169

Waarom staat er tweemaal:
Into Foreign Customs, June 25, 2010, 8:36 am, BELGIUM
Into Foreign Customs, June 24, 2010, 8:26 pm, BELGIUM

Waarom rekent DSV voor sommigen 25 euro inklaringskosten en krijgen anderen slechts 10 en sommigen beiden?? Kan da niet allemaal beter gereglementeerd zijn in Belgie????? Allemaal één grote buisness is dat hier lijkt me gggrrrr

Steven said...

Update: Net DSV gebeld. Het dossier is volledig, Zij moeten nu wachten op de begeleiding-documenten om het te laten inklaren bij de douane. Van mijn kant uit hadden ze mijn mail met factuur ontvangen. Zij verwachten levering voor volgende week. Ik wacht af...

Noel said...

Ok antwoord gehad van dsv en de onbutsdienst:

Om je packet in te klaren en geen 25 euro te betalen volgens de onbudsdienst:
Zoals wij telefonisch uitlegden, hebt u twee mogelijkheden:
- ofwel zelf inklaren: maar dit behelst toch wel enkele stappen en kan dus wel wat tijd en energie kosten,
- ofwel DSV laten inklaren (tegen een kostprijs van € 25; uiteraard zijn ook de eventuele douanerechten, BTW, accijnzen e.d. verschuldigd).

Aangezien die keuze bestaat, menen wij dat dit wettelijk in orde is.
Het opvragen van de gegevens is evenmin een probleem, omdat deze gegevens voor de inklaring gebruikt worden. Indien u zelf gaat, moet u dit ook voorleggen.

U hebt nu dus de keuze om via het douanekantoor (Havenlaan te Brussel) de procedure te beginnen, of uw betalingsbewijs over te maken aan DSV. Zoals gezegd kunt u dat via wpc@be.dsv.com.


In mijn geval heb ik gekozen om in te klaren via DSV omdat de andere weg praktisch onmogenlijk is om te volgen en veel tijd gaat kosten. Alweer een prachtig voorbeeld hoe een consument in belgië gedwongen word om geld te betalen.

Na het overmaken van mijn factuur beloofd DSV contact op te nemen met douane en gaan ze me iets laten weten wanneer ze gaan verzenden. Ik hou jullie op de hoogte ;)

Mailbox intl said...

Daarom is de post dus niet goedkoper
Bij fedex zit jet inklaren er reeds bij in en hoef je nergens achterheen

groetjes
mailbox intl
www.weship-it.com

Anonymous said...

OK, dan nu mijn ervaringen,
Detailed Results:

Out of Foreign Customs, July 05, 2010, 6:50 pm, BELGIUM
Into Foreign Customs, June 24, 2010, 10:08 am, BELGIUM
Into Foreign Customs, June 23, 2010, 8:43 pm, BELGIUM
Arrived Abroad, June 23, 2010, 8:43 pm, BELGIUM
International Dispatch, June 22, 2010, 10:16 am, ISC MIAMI FL (USPS)
Arrival
Electronic Shipping Info Received, June 21, 2010


Donderdag 1 juli gebeld en, zoals gevraagd door de vlaams sprekende persoon aan de andere kant van de lijn, een e-mail met alle gegevens doorgemaild.
Maandag 5 juli eindelijk vrijgegeven en op dinsdag voormiddag 6 juli netjes afgeleverd aan de voordeur door taxipost( pakje van 5 kg.en totale waarde met verzendkosten inb. $ 109,27)
En wat moest ik bijbetalen ? Slechts € 10. begrijpe wie begrijpe kan......

Louise said...

Na dit alles te gelezen hebben ben ik serieus aan het stresseren. Ik heb absoluut geen ervaring met kopen uit Amerika, verzendingen via USPS en de douane hier en België. Ik heb 22 juni een longboard besteld in Amerika, dit niet via eBay, maar via een persoon die deze longboards zelf maakt. Hij heeft dit de volgende dag allemaal mooi en netjes verstuurd. 30 juni is mijn longboard toegekomen in België, bij de douane dus. Ondertussen ligt het daar al 7 dagen. Ik heb mijn facturen opgestuurd naar het email adres dat in de originele post staat. Maar nu heb ik gezien dat de persoon dit pakket heeft verstuurd als gift met een waarde van $54,00 USD. Ik had daar geen flauw benul van, vermits ik absoluut geen ervaringen heb met dit soort dingen (Ik ben pas 16). Maar nu vrees ik toch wel dat ik een boete aan mijn been ga krijgen doordat het werd verstuurd als 'gift'.

Detailed Results:

Bullet Into Foreign Customs, July 01, 2010, 9:43 am, BELGIUM
Bullet Into Foreign Customs, June 30, 2010, 7:50 pm, BELGIUM
Bullet Arrived Abroad, June 30, 2010, 7:50 pm, BELGIUM
Bullet International Dispatch, June 28, 2010, 2:33 pm, ISC SAN FRANCISCO (USPS)
Bullet Arrival
Bullet Electronic Shipping Info Received, June 23, 2010

mailbox intl said...

Dat zal wel meevallen denk ik. Als ze de waarde niet geloven zullen ze je om een bewijs van aankoop vragen. Daar betaal je dan over.
Het risico is er dat je een boete moet betalen.
Als gift opsturen heeft ook geen zin, betalen moet je toch
Koop maar eens wat gewoon in de winkel en zeg dat het een gift is met het verzoek de BTW er af te halen...... snap je hem?

Louise said...

Ja, snap het wel. Ik heb nog steeds geen idee waarom men het probeert op te sturen als gift wanneer het niet eens een gift is.. Hopelijk is m'n pakket binnekort uit de douane en moet ik geen boete betalen.. zit nu toch al een goeie 15 dagen te wachten.

Unknown said...

hmmz... ook pakketje laten overkomen uit canada, ligt nu 1.5 week op customs;
het hier vermeld nummer gebeld en met wat wachten toch een vriendelijke man aan de lijn gekregen die wist te zeggen dat het aankoopfactuur & betalingsbewijs ontbraken. Dan maar printscreens van de homebanking en order info vd website doorgemaild... ben benieuwd hoe lang het nog zal duren...

Anonymous said...

Wat een nachtmerries! Kunnen ze die dienst niet gewoon afschaffen?? Zou zonder twijfel miljoenen uitsparen.

Maar ja, dan zou al dat volk écht werk moeten gaan zoeken...

Unknown said...

zozo... op de 28ste juni aangekomen in belgie, op de 23ste juli postbode aan de deur... tussenin: 3x bellen, 5 mail, 1 brief...

blij dat mijn tshirts aangekomen zijn, al is de 126€ extra douanekosten ronduit schandalig: de helft van het totale bedrag!!

achja, can't be helped i guess...

Anonymous said...

Volgens mijn tracking nummer is het pakket al van 12 juli in België maar volgens zowel een vriendelijke dame van de post als een onvriendelijke van man van DVS is het pakket hier nog niet aangekomen.
Tja, waar is het dan? In Amerika zeggen ze dat het hier is en hier zeggen ze van niet. Het gaat om een didgeridoo btw dus niet echts wat je ff ergens tussen laat liggen....

Anonymous said...

mijn pakketje is aangekomen op 14juli op de douane. ik meteen een brief gestuurd met de nodige documenten. het pakketje kwam van china. nu heb ik het nog steeds niet ontvangen!! heb al tientallen keren proberen bellen naar het klein eiland in brussel, maar niemand neemt op. weet iemand een oplossing? ten einde raad..

Anonymous said...

Hallo,bij mij juist dezelfde ellende zoals velen blijkbaar!
Into Foreign Customs, August 06, 2010, 8:52 am, BELGIUM
Into Foreign Customs, August 05, 2010, 7:55 pm, BELGIUM
Arrived Abroad, August 05, 2010, 7:55 pm, BELGIUM
International Dispatch, August 04, 2010, 1:09 pm, ISC NEW YORK NY(USPS)
Arrival
Processed through Sort Facility, August 03, 2010, 6:04 pm, MANCHESTER, NH 03103
Electronic Shipping Info Received, August 03, 2010
Intussen ook al mailtje gezonden en gebeld met alle gegevens die ze mij opvroegen. Morgen controleer ik weer via trackID en dan maar weer bellen zeker? Is echte BULLSHIT ann het worden hier in België!

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 325   Newer› Newest»